Agenten doen in Mexico onderzoek naar de moord op een mormonenfamilie.
Volledig scherm
Agenten doen in Mexico onderzoek naar de moord op een mormonenfamilie. © EPA

Trump: “Bestempel drugskartels als terreurorganisaties”

De Amerikaanse president Donald Trump wil Mexicaanse drugskartels als "terreurorganisaties" aanduiden vanwege hun betrokkenheid bij drugs- en mensensmokkel. Dat zei hij vandaag in een tv-interview. De kartels zijn volgens de president verantwoordelijk voor de dood van 100.000 Amerikanen.

5 reacties

 • Guido Pintens

  2 jaar geleden
  Trump fixeert zich op Mexico. Hij zou zich beter fixeren qua drugshandel op bijna de ganse wereld. Duidelijk dat de "beste president ooit" geen idee heeft vanwaar alle mogelijke drugs de US binnenkomen. Vanuit Mexico is het maar een peulschil. En als het van Karel Tichmann afhangt in zijn betoog zal Trump miljoenen Amerikaanse troepen moeten inzetten om drugs buiten te houden. En zelfs dan zal het nooit lukken!
 • walter vermeulen

  2 jaar geleden
  Denk dat het zeer hard gaat worden Als trump er zich mee gaat bemoeien
 • EM Ve

  2 jaar geleden
  En weer heeft hij gelijk! Het zijn massamoordenaars.
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Dat betekend dat President Trump de drugskartels kan aanpakken, met de volle macht en kracht van de Amerikaanse strijdkrachten. En alle gepakte drugdealers kunnen opsloten worden in Guantanamo Bay Naval Base, Cuba. Een veroordeelde drugsdealer kan ook een gevangenisstraf krijgen van 40 en zelfs 100 jaar of de doodstraf. Maximale boetes van kartelleden kunnen hoger zijn dan $250.000 p/misdaad. Rechtbanken kunnen nu ook eisen tot betaling van veroorzaakte schade bij deze drugshandelaars... ...
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  Eindelijk. En hier is militair ingrijpen verantwoord en noodzakelijk. Ook in de EU. Nederland is wat zich zelf zo noemt een "narcotica"staat geworden, gedoogd welliswaar.
 1. Hartbrekende foto’s van jongetjes die hun moeder (31) begraven na wrede moordpartij in Mexico

  Hartbreken­de foto’s van jongetjes die hun moeder (31) begraven na wrede moordpar­tij in Mexico

  Hartverscheurende taferelen gisteren op de begrafenis van een Amerikaanse moeder die in Mexico werd vermoord bij een meedogenloze aanval op haar gezin. Christina Langford Johnson (31) liet begin vorige week het leven nadat ze haar zeven maanden oude baby dapper had beschermd tegen de kogelregen die op haar en twee andere gezinnen werd afgevuurd. Dit weekend werd afscheid van haar genomen, onder anderen door haar echtgenoot en twee jonge zoontjes.
 2. Jongen (13) verstopt zes kindjes in struikgewas en loopt meer dan 20 km om hulp te halen nadat zijn familie voor zijn ogen is afgeslacht
  UPDATE

  Jongen (13) verstopt zes kindjes in struikge­was en loopt meer dan 20 km om hulp te halen nadat zijn familie voor zijn ogen is afgeslacht

  Een dertienjarige jongen die ongedeerd bleef bij een meedogenloze aanval op zijn familie in Mexico, wordt geroemd om zijn heldendaad. De moedige tiener verstopte zijn overlevende broertjes en zusjes in het struikgewas en bedekte hen met takken en bladeren, alvorens meer dan twintig kilometer te stappen in gevaarlijk bergachtig gebied op zoek naar hulp. Ondertussen heeft de Mexicaanse politie een verdachte opgepakt in verband met de moord op negen mensen uit de Amerikaanse mormoonse gemeenschap.