Agenten doen in Mexico onderzoek naar de moord op een mormonenfamilie.
Volledig scherm
Agenten doen in Mexico onderzoek naar de moord op een mormonenfamilie. © EPA

Trump: “Bestempel drugskartels als terreurorganisaties”

De Amerikaanse president Donald Trump wil Mexicaanse drugskartels als "terreurorganisaties" aanduiden vanwege hun betrokkenheid bij drugs- en mensensmokkel. Dat zei hij vandaag in een tv-interview. De kartels zijn volgens de president verantwoordelijk voor de dood van 100.000 Amerikanen.

5 reacties

 • Guido Pintens

  1 jaar geleden
  Trump fixeert zich op Mexico. Hij zou zich beter fixeren qua drugshandel op bijna de ganse wereld. Duidelijk dat de "beste president ooit" geen idee heeft vanwaar alle mogelijke drugs de US binnenkomen. Vanuit Mexico is het maar een peulschil. En als het van Karel Tichmann afhangt in zijn betoog zal Trump miljoenen Amerikaanse troepen moeten inzetten om drugs buiten te houden. En zelfs dan zal het nooit lukken!
 • walter vermeulen

  1 jaar geleden
  Denk dat het zeer hard gaat worden Als trump er zich mee gaat bemoeien
 • Marcel Vandamme

  1 jaar geleden
  En weer heeft hij gelijk! Het zijn massamoordenaars.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Dat betekend dat President Trump de drugskartels kan aanpakken, met de volle macht en kracht van de Amerikaanse strijdkrachten. En alle gepakte drugdealers kunnen opsloten worden in Guantanamo Bay Naval Base, Cuba. Een veroordeelde drugsdealer kan ook een gevangenisstraf krijgen van 40 en zelfs 100 jaar of de doodstraf. Maximale boetes van kartelleden kunnen hoger zijn dan $250.000 p/misdaad. Rechtbanken kunnen nu ook eisen tot betaling van veroorzaakte schade bij deze drugshandelaars... ...
 • Peter Hegge

  1 jaar geleden
  Eindelijk. En hier is militair ingrijpen verantwoord en noodzakelijk. Ook in de EU. Nederland is wat zich zelf zo noemt een "narcotica"staat geworden, gedoogd welliswaar.
 1. Zo ziet gameklassieker Snake eruit in het echt met 3000 man
  Play

  Zo ziet gameklas­sie­ker Snake eruit in het echt met 3000 man

 2. Politieagressie in de VS bezorgt demente vrouw verwondingen
  Play

  Politie­agres­sie in de VS bezorgt demente vrouw verwondin­gen