Donald Trump houdt een toespraak in Virginia.
Volledig scherm
Donald Trump houdt een toespraak in Virginia. © Photo News

Trump beschuldigt Democraten die niet applaudisseerden tijdens State of the Union van verraad

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag forse kritiek geuit op Democraten die volgens hem niet enthousiast genoeg reageerden tijdens zijn State of the Union van vorige week. "Kunnen we dat verraad noemen? Waarom niet? Ik bedoel, het leek er zeker niet op alsof ze van veel van ons land houden", aldus het staatshoofd tijdens een speech na een bezoek aan een bedrijf in de staat Ohio. Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde achteraf dat de uitspraak slechts een grapje was.

 1. Trump houdt zijn eerste State of The Union: "Nooit een beter moment geweest om de Amerikaanse droom te leven"

  Trump houdt zijn eerste State of The Union: "Nooit een beter moment geweest om de Amerikaan­se droom te leven"

  Trump hield deze nacht zijn eerste State of the Union, en maakte daar meteen – zoals verwacht – een ‘goednieuwsshow’ van. Met een speech die bol stond van vaderlandsliefde en positieve berichten over een aantrekkende economie en hogere inkomens voor de gewone Amerikaan, riep de president op tot eenheid. “The State of our union is strong”, aldus Trump. "Er is nooit een beter moment geweest om de Amerikaanse droom te leven. Dit is ons nieuwe Amerikaanse moment."
 2. Te midden van storm over Trumps affaire heeft iedereen het over de outfit van Melania en de verborgen betekenis erachter

  Te midden van storm over Trumps affaire heeft iedereen het over de outfit van Melania en de verborgen betekenis erachter

  Als Melania Trump in het openbaar verschijnt, dan slaat de Amerikaanse pers traditiegetrouw aan het speculeren. Zeker nu de media in de ban zijn van de vermeende affaire van haar man met pornoster Stormy Daniels vlak na de geboorte van Baron Trump. Maar tijdens The State of The Union ging vooral haar outfit, een wit maatpak van Dior, en de mogelijke betekenis erachter over de tongen. Was het een stil verzet tegen haar overspelige man?
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?