AP
Volledig scherm
© AP

Trump belooft zijn eigen behandeling met antilichamen gratis te maken voor alle Amerikanen: kán dat wel?

President Donald Trump is in de wolken over zijn behandeling met een cocktail van antilichamen, die hij nota bene zélf had voorgesteld én die hem al na een dag weer kiplekker deed voelen, zo beweert hij toch. In een videoboodschap beloofde Trump alle Amerikanen “dezelfde behandeling als die van uw president” gratis te verschaffen: “We hebben honderdduizenden doses.” Het is echter nog maar de vraag of deze medicatie wel snel toegankelijk kan zijn en of er ook genoeg van zal zijn voor iedereen.

19 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Regeneron is op basis van foetale cellen. Daar gaan veel absurd religieuze en 'pro-life' Amerikanen bijzonder blij mee zijn. Laat staan het aantal abortussen dat ze moeten plegen om voldoende te kunnen produceren ...
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Heeft hij Covid gehad of niet, laat ik in het midden. Hij praat wel veel sneller dan anders. Ook heviger. Misschien 'high' van iets? Wat hij dan allemaal zegt is zo ondoordacht. Ik denk dat hij op een stevige wolk zit.
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Dus iedere Amerikaan wordt meerdere keren per dag getest op covid en zodra de test positief is krijgt hij onmiddellijk Regeneron ingespoten want het zou alleen doeltreffend zijn als het in een zeer vroeg stadium toegediend wordt. Dit is zeer realistisch. Maw Trump zit weer gebakken lucht te verkopen.
 • Daan Roos

  1 jaar geleden
  Geen probleem toch? China krijgt het wel voor mekaar om 200 miljoen dosissen te maken in 2 maanden. We hebben immers gezien dat ze in 1 week 2 ziekenhuizen bouwden voor 3 duizend patiënten!
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Die heeft nooit Covid gehad. Dit is gewoon een stunt en hij zal waarschijnlijk ook via via belangen hebben in dat bedrijf. Zodoende zal hij hier veel winst op maken. Is de enige man ter wereld boven 70 die op twee dagen tijd genezen is. Maak dat de kat wijs.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrouwensstemming

  Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrou­wens­stem­ming

  Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs vandaag een motie van wantrouwen zullen indienen tegen hun leider, wat kan leiden tot een vertrouwensstemming en ultiem zelfs het ontslag van Johnson. Voorwaarde is wel dat er minstens 54 conservatieven een motie indienen. Analyses in de Britse media tonen dat die drempel wel eens gehaald zou kunnen worden.