De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn videoboodschap.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn videoboodschap. © via REUTERS

Trump belooft experimenteel coronamiddel dat hij kreeg toegediend gratis aan te bieden

De Amerikaanse president Donald Trump stelt dat al zijn landgenoten toegang zullen krijgen tot de behandeling voor het coronavirus die hij onlangs ontving. Trump raakte vorige week besmet en kreeg een experimentele behandeling met synthetische antilichamen van de firma Regeneron.

 1. Zanger die ook Trumps steroïden kreeg: “Ik begrijp zijn euforische Chuck Norris-gevoel, maar het is vals: dit is een drug”

  Zanger die ook Trumps steroïden kreeg: “Ik begrijp zijn euforische Chuck Nor­ris-ge­voel, maar het is vals: dit is een drug”

  “Ik voelde mij beter dan twintig jaar geleden”, zegt de Amerikaanse zanger Andrew Leahey, die bewust de woorden van Trump in de mond neemt. Leahey kreeg jaren geleden, net als de president, dexamethason toegediend. Hij weet uit eigen ervaring hoe euforisch en onoverwinnelijk het medicijn hem maakte. “Het was een mirakelmiddel, maar het gaf een vals gevoel van kracht. Het was een steroïde, een drug.”
 2. Zo gigantisch verschilt behandeling Trump van die van doorsnee Amerikaan
  PREMIUM

  Zo gigantisch verschilt behande­ling Trump van die van doorsnee Amerikaan

  “Wees niet bang voor het coronavirus.” Die boodschap had de Amerikaanse president Donald Trump maandagavond voor zijn volgers op Twitter, toen hij net ontslagen was uit het militaire ziekenhuis waar hij behandeld was voor Covid-19. Maar moeten doorsnee Amerikanen zich effectief geen zorgen maken zoals hun president suggereert? Hoeveel verschilt de behandeling die zij krijgen eigenlijk van die van hun commander-in-chief? Toch wel behoorlijk, zo blijkt.