het hoofdkwartier van de CDC in Atlanta.
Volledig scherm
het hoofdkwartier van de CDC in Atlanta. © REUTERS

Trump-administratie verbiedt overheidsdienst om woorden als transgender, foetus en diversiteit nog te gebruiken

VERENIGDE STATENHet Amerikaanse instituut voor volksgezondheid, de Centers for Disease Control (CDC), heeft van de overheid instructies gekregen om een lijst van zeven woorden of uitdrukkingen niet meer te gebruiken in officiële documenten die betrekking hebben op de budgetten van de dienst.

37 reacties

 • ANN LIMBOS

  4 jaar geleden
  De grootste zot die loopt voorop.....
 • ka Van der Linden

  4 jaar geleden
  Een goed idee, ook hier bij ons als dat even zou kunnen. Wie is nog wat en in welke mate. Ik krijg er kop noch staart aan...
 • Patrick Proost

  4 jaar geleden
  En binnenkort lopen alle Amerikaanse mannen met een Trump-Coupke rond ...
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Grappig hoe elk nieuws dat hem niet aanstaat, door Casteels, aka "Zeer Verwonderd", als "fake" bestempeld wordt. Die uitspraken van Keisling en Singiser zijn dan ook "fake"? Gaat hij echt Trump tot in het oneindige blijven verdedigen en evidente waarheden blijven ontkennen? En wat is er in vredesnaam mis met het woord "foetus"? Sinds wanneer is dat een "linkse" uitdrukking? Hoe moeten ze een foetus ginder dan gaan noemen?
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Alle kritiek op Trump afdoen als fake news en alleen maar het positieve nieuws als echt beschouwen is ook een manier om daar mee om te gaan. Dar wordt ook struisvogelpolitiek genoemd.