Volledig scherm
© AP

Trump: “Aantal infecties en sterfgevallen overdreven”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag in een tweet de gerapporteerde omvang van de coronapandemie in zijn land "overdreven" genoemd. Hij had het ook opnieuw over het "China Virus" in plaats van coronavirus en zag ook hier weer "fake news". De stelling is hem op scherpe kritiek komen te staan van vooraanstaande gezondheidsfunctionarissen. 

32 reacties

 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Elke Amerikaan met covid ging bovendien dezelfde behandeling krijgen als hijzelf. Dat was allicht ook overdreven. (laat staan dat de extreem-evangelisten het zouden willen, hij krijg immers een medicijn op basis van foetale cellen) Een half miljoen Amerikanen zullen allicht het loodje leggen, met dank aan zijn enorm gevoel voor drama in het weigeren een mondmasker te dragen.
 • jack vandenhende

  3 maanden geleden
  De alwetendheid en vakkundigheid van de Trump aanhang is zo overweldigend , dat je er niet goed van word .
 • Fabrice Braccio

  3 maanden geleden
  Binnen 16 dagen gaat het nieuws een stuk saaier worden. Realistischer, maar veel saaier
 • Thomas Lambaerts

  3 maanden geleden
  inderdaad aantal doden in VS is overdreven, overdreven laag ingeschat vergeleken met hun oversterfte dit jaar. In september hadden ze volgens hun eigen bronnen al 350.000 oversterfte. en toen stond hun covid doden nog maar net over de 200.000
 • Patrik De Weirdt

  3 maanden geleden
  Niks nieuws onder de zon. Trump heeft steeds nieuws dat hem niet aanstond of waarover hij een andere mening had als "fake news" omschreven. Dankzij zijn falend corona-beleid zijn de cijfers in Amerika zo uit de hand gelopen en moeten ze nu reeds meer dan 350.000 doden betreuren.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was

  Prins Philip, de man van Koningin Elizabeth II van Engeland, de vader van prins Charles, de grootvader van William en Harry, is net geen honderd jaar geworden. Hij was één van de laatste mohikanen, een aristocraat die aan alle verwachtingen van vervlogen tijden voldeed. Oorlogsveteraan, atleet, kunstschilder, polyglot, piloot, jager, ladies man, koele echtgenoot, strenge vader, Philip was het allemaal. Op één punt week hij af: hij bracht zijn leven door in de schaduw van een vrouw.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel