De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump komen aan bij het 'Salute To America'-event.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump komen aan bij het 'Salute To America'-event. © AFP

Trump: “99% van alle coronabesmettingen in VS zijn compleet onschadelijk”

Ter gelegenheid van Independence Day heeft president Trump vandaag zijn tweede jaarlijkse ‘Salute to America’ gehouden, een groet aan Amerika, waarin hij beweerde dat de VS het coronavirus onder controle hebben. De besmettingscijfers in de VS gaan echter nog altijd in stijgende lijn.

35 reacties

 • Jean Petermans

  10 maanden geleden
  Eigenlijk baseert Trump zijn uitlatingen van 1% op het vermoeden van de virus experten dat er in de VS zeker 10 miljoen besmettingen zijn, als je dan ongeveer 1% doden telt dan kom je aan 100.000 + doden,,,, het is maar een kwestie hoe je cijfers interpreteert.
 • Guido Pintens

  10 maanden geleden
  het ergste is dat de Trump-aanhang alles herhaalt wat hij zegt, en het dikwijls nog méér opblaast. Is het nog niet erg genoeg dat hij alles minimaliseert wat de pandemie betreft. Bij elk optreden weet hij alles het beste over de pandemie, en ondertussen zit Fauci met de handen in het haar over wat hij allemaal moet horen wat Trump beweert. Trump beweert nog maar eens voor het einde van het jaar een vaccin te hebben in de US, terwijl dat gewoon onmogelijk is. Zijn fans zijn wéér dolgelukkig
 • johan fransaert

  10 maanden geleden
  als het zo onschuldig is waarom is de gezondheidsinspectie in zijn directe omgeving dan zo rigoureus? misschien toch niet zo onschuldig.
 • Carla Van Geel

  10 maanden geleden
  Het ergste bij Trump is dat hij geen enkele kritiek tolereert. Misschien eens tellen hoeveel er hun C4 kregen omdat ze zichzelf niet wouden verloochenen. Het zou een mirakel zijn als de boeken tegen Trump echt uitkomen, alhoewel..hij vind wel een trucje om zijn vel te redden, daarin is hij een expert!
 • Patrick Vandeputte

  10 maanden geleden
  Enkel de coronadoden in de ziekenhuizen worden geteld. Maar vele Amerikanen geraken zelfs niet in het ziekenhuis mede door het afbouwen van de ziekenzorg door Trump. Dat vertellen de "Trump-believers" echter niet of ze horen het liever niet want dat is een smet op het blazoen van hun afgod.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar