De Filipijnse kustwacht redt mensen in het stadje Panitan, dat door overstromingen werd getroffendie zijn veroorzaakt door de tropische storm Megi.
Volledig scherm
De Filipijnse kustwacht redt mensen in het stadje Panitan, dat door overstromingen werd getroffendie zijn veroorzaakt door de tropische storm Megi. © AFP

Tropische storm eist al minstens 67 levens op de Filipijnen

Op de Filipijnen zijn al minstens 67 mensen omgekomen als gevolg van de aardverschuivingen en overstromingen die zijn veroorzaakt door de tropische storm Megi. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de autoriteiten woensdag hebben bekendgemaakt.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.