Mensen leggen bloemen neer en steken kaarsen aan aan de Porta Nigra in Trier, niet ver van de plaats waar gisteren vijf mensen om het leven kwamen nadat de Duitser Bernd W. met zijn terreinwagen door het voetgangersgebied raasde.
Volledig scherm
Mensen leggen bloemen neer en steken kaarsen aan aan de Porta Nigra in Trier, niet ver van de plaats waar gisteren vijf mensen om het leven kwamen nadat de Duitser Bernd W. met zijn terreinwagen door het voetgangersgebied raasde. © Harald Tittel/dpa

Trier eert slachtoffers van dodelijke rit door voetgangerszone: "Niets kan deze misdaad rechtvaardigen"

In de Duitse stad Trier hebben woensdag honderden mensen deelgenomen aan een ceremonie om de slachtoffers van de aanrijding van dinsdag te herdenken. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Alcohol en psychische problemen zouden tot deze bloedige daad hebben geleid. Het aantal gewonden na de dodenrit in de voetgangerszone is bijgesteld naar achttien. Onder hen zijn zes zwaargewonden.

0 reacties

 1. Auto rijdt in op voetgangers in Duitse stad Trier: vijf doden waaronder een baby

  Auto rijdt in op voetgan­gers in Duitse stad Trier: vijf doden waaronder een baby

  In de Duitse stad Trier zijn vijf doden - waaronder een baby en haar vader - en 14 gewonden gevallen nadat een 51-jarige Duitser opzettelijk met een terreinwagen op mensen in een voetgangersgebied is ingereden. De bestuurder van de wagen is aangehouden. Volgens de politie is er geen sprake van een politiek motief voor het bloedbad. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden. De automobilist was onder invloed van alcohol.
 2. Dader van dodelijke autorit door voetgangersgebied Trier had mogelijk psychologische problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  Dader van dodelijke autorit door voetgan­gers­ge­bied Trier had mogelijk psychologi­sche problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  De openbaar aanklager in Trier heeft de dader, een 51-jarige man uit het district Trier-Saarburg, aangeklaagd voor meervoudige moord, poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tot dusver heeft het politieonderzoek niets uitgewezen dat duidt op een politiek of religieus motief. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden. De automobilist was onder invloed van alcohol.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut