Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Trein met honderden passagiers ontspoord in Nederlands-Limburg, geen gewonden

Tussen het Nederlands-Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity met aan boord honderden passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) liet weten dat de reizigers met een vervangende trein naar het nabijgelegen Roermond zijn gebracht. De oorzaak van de ontsporing was een aanrijding met een spoorstaaf.

 1. Videobeelden tonen gigantische aswolk bij vulkaanuitbarsting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacueerd
  Play

  Videobeel­den tonen giganti­sche aswolk bij vulkaanuit­bar­sting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacu­eerd

  Het Indonesische eiland Java is woensdag in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. De inwoners van dorpen die aan de vulkaan liggen, sloegen op de vlucht nadat de er een aswolk van 1,5 kilometer werd gespot. Bijna 2.000 mensen werden tot nu toe geëvacueerd. De reddingsdiensten maken melding van “brandende lawines” van de brokken lava die bij de uitbarsting zijn losgekomen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.