Illustratiebeeld Toyota.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Toyota. © AFP

Toyota kent goede start van het boekjaar

De Japanse autoconstructeur Toyota heeft er een sterk eerste kwartaal van het lopende boekjaar opzitten. Daarin overtrof de autoconstructeur tussen april en juni zowel qua omzet als qua winst het cijfer van 2019. Toyota laat zo betere resultaten optekenen dan voor de coronapandemie, die vorig jaar druk uitoefende op de inkomsten en de winst.

1 reactie

 • Filip Traen

  1 maand geleden
  Toyota is een merk dat wagens levert die qua betrouwbaarheid veel beter dan de Europese auto's scoren, een hoge klantentevredenheid heeft en in België (Zaventem) en in Frankrijk (Valenciennes, de meest gebouwde auto in Frankrijk is de Yaris!) vele mensen te werk stelt. Het is dan ook meer dan verdiend dat ze zo'n mooie resultaten behalen.
 1. Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plussers

  Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plus­sers

  Een onafhankelijk adviescomité van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA is in grote meerderheid tegen toediening van een extra coronavaccin aan alle Amerikanen die al volledig zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Leden van de commissie keerden zich na urenlange presentaties tegen de zogeheten boostershots voor mensen vanaf 16 jaar. De regering wil daar komende maandag op grote schaal mee beginnen, maar de deskundigen adviseren alleen een noodvergunning te geven voor vaccinaties aan 65-plussers en mensen die veel risico lopen ziek te worden.
 2. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play
  1

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.