Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad.
Volledig scherm
Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad. © Photo News

Totale ravage in Beiroet na explosie met meer dan 110 doden en 4.000 gewonden, ook twee Belgen omgekomen

In de Libanese hoofdstad Beiroet heerst totale ravage na de gigantische explosie van gisteren. Daarbij vielen al meer dan 110 doden en meer dan 4.000 gewonden. Er zijn ook twee Belgen om het leven gekomen. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM Nieuws. Het gaat om een man en een vrouw van Belgisch-Libanese afkomst. De ziekenhuizen in de stad liggen intussen overvol, terwijl ze zelf ook beschadigd zijn. De explosie was tot op Cyprus te horen, zo’n 240 kilometer verderop. Ze werd veroorzaakt door 2.750 ton ammoniumnitraat die al zes jaar opgeslagen was in een pakhuis in de haven. 

17 reacties

 • Jacobus Erkens

  2 jaar geleden
  Pff wat een ravage ☹️ idd oorlog, corruptie en nu dit nog. Ocharme die mensen. En wat me wel opvalt is dat die daar op de meeste beelden braaf hun mondmasker dragen. En wij maar zagen ik vraag me af wat er hier nog allemaal gestockeerd staat
 • claes anthony

  2 jaar geleden
  Als ik me goed herinner is dit dezelfde stof die jaren geleden in Amerika gebruikt werd om een overheidsgebouw op te blazen. Toen ging het over 500 kg ? Nu ongeveer 3 kiloton, dat is een kleine atoombom. Welke idioten hebben dit laten liggen vlakbij een grote stad ?
 • Guy Bekaert

  2 jaar geleden
  Dit komt nog eens bovenop de miserie die er momenteel heerst , het land word geteisterd door oorlog en corruptie en dit er nog eens bovenop . Europa doe jullie verdomde plicht grijp in en help deze geplaagde mensen .!
 • Danny Buyse

  2 jaar geleden
  Zo een mooi land veel sterkte aan de hele Libanese Bevolking. Ik krijg kippenvel wetende dat ik in 2007 daar op 100 meter van de ontploffing op de beton in een slaapzak onder de militaire vrachtwagen heb geslapen om 2 dagen materiaal te lossen en te laden.
 • Maxim Jans

  2 jaar geleden
  Gelukkig heeft die silo als blastshield gewerkt, anders was de schade aan de stad nog veel groter geweest.