Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad.
Volledig scherm
Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad. © Photo News

Totale ravage in Beiroet na explosie met meer dan 110 doden en 4.000 gewonden, ook twee Belgen omgekomen

In de Libanese hoofdstad Beiroet heerst totale ravage na de gigantische explosie van gisteren. Daarbij vielen al meer dan 110 doden en meer dan 4.000 gewonden. Er zijn ook twee Belgen om het leven gekomen. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM Nieuws. Het gaat om een man en een vrouw van Belgisch-Libanese afkomst. De ziekenhuizen in de stad liggen intussen overvol, terwijl ze zelf ook beschadigd zijn. De explosie was tot op Cyprus te horen, zo’n 240 kilometer verderop. Ze werd veroorzaakt door 2.750 ton ammoniumnitraat die al zes jaar opgeslagen was in een pakhuis in de haven. 

17 reacties

 • Jacobus Erkens

  6 maanden geleden
  Pff wat een ravage ☹️ idd oorlog, corruptie en nu dit nog. Ocharme die mensen. En wat me wel opvalt is dat die daar op de meeste beelden braaf hun mondmasker dragen. En wij maar zagen ik vraag me af wat er hier nog allemaal gestockeerd staat
 • claes anthony

  6 maanden geleden
  Als ik me goed herinner is dit dezelfde stof die jaren geleden in Amerika gebruikt werd om een overheidsgebouw op te blazen. Toen ging het over 500 kg ? Nu ongeveer 3 kiloton, dat is een kleine atoombom. Welke idioten hebben dit laten liggen vlakbij een grote stad ?
 • Guy Bekaert

  6 maanden geleden
  Dit komt nog eens bovenop de miserie die er momenteel heerst , het land word geteisterd door oorlog en corruptie en dit er nog eens bovenop . Europa doe jullie verdomde plicht grijp in en help deze geplaagde mensen .!
 • Danny Buyse

  6 maanden geleden
  Zo een mooi land veel sterkte aan de hele Libanese Bevolking. Ik krijg kippenvel wetende dat ik in 2007 daar op 100 meter van de ontploffing op de beton in een slaapzak onder de militaire vrachtwagen heb geslapen om 2 dagen materiaal te lossen en te laden.
 • Maxim Jans

  6 maanden geleden
  Gelukkig heeft die silo als blastshield gewerkt, anders was de schade aan de stad nog veel groter geweest.
 1. Alle beschuldigingen van de baan, poolreiziger Alain Hubert hoeft niet naar de rechter: “Zeven moeilijke jaren, maar nu: streep eronder”
  PREMIUM

  Alle beschuldi­gin­gen van de baan, poolreizi­ger Alain Hubert hoeft niet naar de rechter: “Zeven moeilijke jaren, maar nu: streep eronder”

  De beschuldigingen van belangenvermenging en persoonlijke verrijking zijn van de baan. Alain Hubert, leider van de Belgische zuidpoolbasis, hoeft niet naar de rechter. “Het waren zeven moeilijke jaren, meer nog voor mijn familie, vrienden en medewerkers dan voor mezelf”, zegt hij vanop Antarctica. “Maar ik ben blij dat ik nu weer al mijn energie kan gebruiken voor de verdere uitbouw van dit unieke project.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"