Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad.
Volledig scherm
Een vader loopt met zijn dochter door de totaal verwoeste stad. © Photo News

Totale ravage in Beiroet na explosie met meer dan 110 doden en 4.000 gewonden, ook twee Belgen omgekomen

In de Libanese hoofdstad Beiroet heerst totale ravage na de gigantische explosie van gisteren. Daarbij vielen al meer dan 110 doden en meer dan 4.000 gewonden. Er zijn ook twee Belgen om het leven gekomen. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM Nieuws. Het gaat om een man en een vrouw van Belgisch-Libanese afkomst. De ziekenhuizen in de stad liggen intussen overvol, terwijl ze zelf ook beschadigd zijn. De explosie was tot op Cyprus te horen, zo’n 240 kilometer verderop. Ze werd veroorzaakt door 2.750 ton ammoniumnitraat die al zes jaar opgeslagen was in een pakhuis in de haven. 

17 reacties

 • Jacobus Erkens

  6 maanden geleden
  Pff wat een ravage ☹️ idd oorlog, corruptie en nu dit nog. Ocharme die mensen. En wat me wel opvalt is dat die daar op de meeste beelden braaf hun mondmasker dragen. En wij maar zagen ik vraag me af wat er hier nog allemaal gestockeerd staat
 • claes anthony

  6 maanden geleden
  Als ik me goed herinner is dit dezelfde stof die jaren geleden in Amerika gebruikt werd om een overheidsgebouw op te blazen. Toen ging het over 500 kg ? Nu ongeveer 3 kiloton, dat is een kleine atoombom. Welke idioten hebben dit laten liggen vlakbij een grote stad ?
 • Guy Bekaert

  6 maanden geleden
  Dit komt nog eens bovenop de miserie die er momenteel heerst , het land word geteisterd door oorlog en corruptie en dit er nog eens bovenop . Europa doe jullie verdomde plicht grijp in en help deze geplaagde mensen .!
 • Danny Buyse

  6 maanden geleden
  Zo een mooi land veel sterkte aan de hele Libanese Bevolking. Ik krijg kippenvel wetende dat ik in 2007 daar op 100 meter van de ontploffing op de beton in een slaapzak onder de militaire vrachtwagen heb geslapen om 2 dagen materiaal te lossen en te laden.
 • Maxim Jans

  6 maanden geleden
  Gelukkig heeft die silo als blastshield gewerkt, anders was de schade aan de stad nog veel groter geweest.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"