Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Totale gruwel: nu al 103 doden bij bomaanslag met ambulance

BuitenlandHet centrum van de Afghaanse hoofdstad Kaboel werd gisteren door een enorme ontploffing opgeschrikt. Die heeft aan zeker 103 mensen het leven gekost en nog eens 235 anderen verwond, zo heeft de woordvoerder van het Gezondheidsministerie vandaag meegedeeld. Volgens de autoriteiten was de kamikaze met een 'bomziekenwagen' een zwaar bewaakte straat ingereden waar ook veel ambassades zijn gelegen. Een dag na de aanslag blijft het hoogste alarmniveau van kracht.

34 reacties

 • Luc Peeters

  5 jaar geleden
  Jef de nijs ge slaat de nagel op de kop.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  En dan zijn sommigen nog verbaasd dat die mensen de terreur van de Taliban ontvluchten?
 • Sam benali

  5 jaar geleden
  Dit is de democratie en veiligheid die de Amerikanen hebben belooft aan de bevolking die onder armoede kreunt terwijl ze de middelen hebben om een volwaardige leven te leiden...Het lelijk gezicht van kapitalisme!!
 • raymond van der craen

  5 jaar geleden
  Dit is " (Brussels Airport)³ ", verschrikkellijk wat de mensen elkaar aan doen waar ook ter wereld.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Ben in 1975 en 1976 in Afghanistan geweest. Was een van de meest democratische landen van de moslimwereld. Dat zijn de russen binnengevallen (zijn in de val van amerika getrapt) enzoverder. Hadden ze naar Massoud (vrijheidsstrijder in Panjir vallei) geluisterd had Afghanistan er helemaal anders kunnen uitzien.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Gewapende aanval Intercontinental Hotel in Kaboel eist zeker 18 burgerslachtoffers

  Gewapende aanval Interconti­nen­tal Hotel in Kaboel eist zeker 18 burger­slacht­of­fers

  De aanval op het Intercontinental Hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is na meer dan 13 uur beëindigd. Dat meldt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Najib Danish, vanochtend. Alle aanvallers zijn uitgeschakeld. De politie kon meer dan 120 gasten, onder wie 41 buitenlanders redden, zegt hij. Lokale media meldden eerder dat er 'zeker 43 burgerslachtoffers' vielen, maar dat aantal werd nu bijgesteld naar 18. De aanval werd opgeëist door de taliban.