De 11-jarige Matthew Gallagher was erg gepassioneerd door de ruimte. In mei overleed hij onverwachts bij een tragisch ongeval.
Volledig scherm
De 11-jarige Matthew Gallagher was erg gepassioneerd door de ruimte. In mei overleed hij onverwachts bij een tragisch ongeval. © Cori Gallagher

“Tot de maan en terug”: Amerikaans gezin wil assen van overleden zoontje (11) naar ruimte sturen

Een gezin uit de Amerikaanse staat Florida wil de wens van hun overleden zoon inwilligen door zijn assen naar de ruimte te sturen. De 11-jarige Matthew Gallagher had een grote passie voor de ruimte en kon er maar niet over zwijgen. “Sinds hij 5 jaar was, zei hij altijd dat hij astronaut wou worden”, vertellen zijn ouders Cori en Scott. 

  1. Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar
    Play
    Update

    Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar

    Orkaan Ian heeft Cuba bereikt. Over mogelijke schade of slachtoffers is nog niks bekend. Ook de Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor Ian. Het natuurgeweld groeide volgens het Amerikaans orkaancentrum uit tot een tropische cycloon van categorie 3 (op 5). De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor Florida. De stad Tampa - aan de Golf van Mexico - kan te maken krijgen met de ergste storm in meer dan honderd jaar.