REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tot 75 miljoen extra dosissen van Pfizer-vaccin aan EU geleverd: “Nu kunnen we terugkeren naar het oorspronkelijke plan”

De Duitse vaccinfabrikant BioNTech kondigt aan dat het in het tweede kwartaal mogelijk tot 75 miljoen dosissen van zijn vaccin vervroegd kan leveren aan de Europese Unie. Daarnaast werkt het bedrijf aan een verhoging van de leveringen vanaf de week van 15 februari, “om de contractueel vastgelegde levering van de volledige hoeveelheid dosissen in het eerste kwartaal te verzekeren”, zegt Sierk Poetting, financieel directeur van het bedrijf, in een mededeling. “Nu kunnen we terugkeren naar het oorspronkelijke plan voor leveringen aan de EU”, aldus Poetting.

  1. China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtestation

    China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtesta­ti­on

    China heeft donderdag de eerste drie bewoners naar zijn eerste echte ruimtestation gebracht. Ze zijn om 09.54 uur Belgische tijd met de capsule Shenzhou-12 aangekomen. Die was afgelopen nacht van op de basis Jiuquan in het noordwesten van China met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd en koppelde op automatische piloot aan de Tianhe-basismodule van het ruimtestation Tiangong (‘Hemels Paleis’), aldus het officiële persbureau Xinhua.