REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tot 75 miljoen extra dosissen van Pfizer-vaccin aan EU geleverd: “Nu kunnen we terugkeren naar het oorspronkelijke plan”

De Duitse vaccinfabrikant BioNTech kondigt aan dat het in het tweede kwartaal mogelijk tot 75 miljoen dosissen van zijn vaccin vervroegd kan leveren aan de Europese Unie. Daarnaast werkt het bedrijf aan een verhoging van de leveringen vanaf de week van 15 februari, “om de contractueel vastgelegde levering van de volledige hoeveelheid dosissen in het eerste kwartaal te verzekeren”, zegt Sierk Poetting, financieel directeur van het bedrijf, in een mededeling. “Nu kunnen we terugkeren naar het oorspronkelijke plan voor leveringen aan de EU”, aldus Poetting.

 1. Amerikaanse (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’
  Play

  Amerikaan­se (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’

  De 17-jarige Nancy Gutierrez heeft zich laten vaccineren. Nu is ze bij de vijftien gevaccineerde mensen die een geldprijs hebben gewonnen bij het “Vax for the Win’- programma in Californië. Ze is heel blij dat ze gevaccineerd is: “We zijn jong en houden er allemaal van om samen te komen met vrienden. En met het vaccin is het veiliger om samen te komen met vrienden.” Ze is niet de eerste die een geldprijs wint na een vaccinatie. Zo won Abbigail Bugenske eerder al 1 miljoen dollar in de staat Ohio. In Washington is er ook de ‘Joints for Jabs’ actie. Met een bewijs van vaccinatie kunnen Amerikanen boven de 21 jaar een gratis joint afhalen bij een cannabiswinkel.
 2. Bedrog met bezetting op intensieve: Duitse ziekenhuizen manipuleerden bezettingsgraad
  29

  Bedrog met bezetting op intensieve: Duitse ziekenhui­zen manipuleer­den bezettings­graad

  Een rapport van de Federale Rekenkamer (BRH) onthult een van de grootste schandalen tijdens de coronapandemie in Duitsland. Duitse ziekenhuizen manipuleerden de bezettingsgraad op intensieve zorg, zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen. De federale regering was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim. Dat bericht de Duitse nieuwswebsite Bild.