Parlementsleden die hun wantrouwen over de Britse premier Boris Johnson uitspreken zouden geïntimideerd worden door medewerkers van 'number 10', de ambtswoning van de premier.
Volledig scherm
Parlementsleden die hun wantrouwen over de Britse premier Boris Johnson uitspreken zouden geïntimideerd worden door medewerkers van 'number 10', de ambtswoning van de premier. © EPA

Tory-parlementslid klaagt "intimidatie” door Downing Street aan

Tory-parlementslid William Wragg heeft collega's die te maken krijgen met "intimidatie" uit de entourage van Brits premier Boris Johnson opgeroepen om daarvan melding te maken bij de politie. Wragg zegt berichten ontvangen te hebben van gedrag dat neerkomt op chantage van collega's die aangegeven hadden een motie van wantrouwen tegen Johnson te steunen.

  1. Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrouwensstemming

    Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrou­wens­stem­ming

    Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs vandaag een motie van wantrouwen zullen indienen tegen hun leider, wat kan leiden tot een vertrouwensstemming en ultiem zelfs het ontslag van Johnson. Voorwaarde is wel dat er minstens 54 conservatieven een motie indienen. Analyses in de Britse media tonen dat die drempel wel eens gehaald zou kunnen worden.