Toeval of niet? Russische bondgenoot neemt - letterlijk - afstand van president Poetin voor de ogen van verzamelde pers

Puur toeval of speelt er meer? Het was alleszins een pijnlijk moment voor Russisch president Vladimir Poetin op de CSTO-top met zes voormalige Sovjetstaten. Nikolaj Pasjinian, de premier van Armenië, nam tijdens het fotomoment voor de internationale pers letterlijk afstand van Poetin. Daarnaast weigerde Pasjinian ook een gezamenlijke verklaring te ondertekenen. Armenië is nochtans traditioneel altijd een bondgenoot van Rusland, maar toont dit dat dat mogelijk verleden tijd is? Experts laten weten dat de invloed van Poetin in de regio sterk is afgenomen sinds de oorlog die in maart uitbrak in Oekraïne.

 1. State of the Union-toespraak Biden onthaald op boegeroep en gejuich: dit zijn de politieke prioriteiten in VS

  State of the Union-toe­spraak Biden onthaald op boegeroep en gejuich: dit zijn de politieke prioritei­ten in VS

  De Amerikaanse president Joe Biden hield vannacht zijn tweede State of the Union-toespraak. In deze jaarlijkse 'troonrede' voor leden van het Amerikaanse Congres blikt de president terug op het voorgaande jaar en maakt hij duidelijk wat zijn prioriteiten zijn voor de komende periode. Biden hield een pleidooi voor samenwerking over de partijgrenzen heen en belastingen voor de rijken en grote bedrijven, en haalde uit naar ‘Big Pharma’ voor de buitensporige kosten die ze aanrekenen voor medicatie. Zijn woorden werden soms op gejuich, dan weer op boegeroep onthaald. Een overzicht van de meest opvallende uitspraken en momenten.
 2. Vrienden van overleden skiër (26) uit Knokke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”
  Knokke-Heist
  20

  Vrienden van overleden skiër (26) uit Knok­ke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”

  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een skiongeval op een zwarte piste in Oostenrijk. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena. Het verdriet om de jongeman, een bekend figuur in de kustgemeente, is groot. “Het was een ongelukkige valpartij. Van hoge snelheid of roekeloos skigedrag was zeker geen sprake”, reageren zijn vrienden ter plaatse. Ook thuis wordt met ongeloof gereageerd.