Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Toeristen redden Nederlandse peuter uit zwembad op Mallorca: “Ouders waren in slaap gevallen”

Een Nederlands kind van 19 maanden oud is gisteren in Palma de Mallorca aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in het zwembad van een hotel terechtgekomen. Twee andere toeristen schoten daarna snel te hulp: een van hen sprong het water in en redde het kind, de ander waarschuwde de ouders. Die waren volgens verschillende Spaanse media ‘in slaap gevallen’. 

 1. Expert waarschuwt voor vals veiligheidsgevoel bij gebruik zwembandjes: “Blijf als ouder altijd in de buurt”
  PREMIUM

  Expert waarschuwt voor vals veilig­heids­ge­voel bij gebruik zwemband­jes: “Blijf als ouder altijd in de buurt”

  Zwemhulpmiddelen zijn een must voor wie deze zomer op en rond het water vertoeft met kinderen die nog niet (goed) kunnen zwemmen. Hoe veilig een hulpmiddel is, hangt vooral af van de EN-norm die je op het product terugvindt, stelt Karel Logghe, opleidingsverantwoordelijke van de Vlaamse Reddingsfederatie. “Plezierartikelen zoals opblaasbanden moeten aan minder strenge eisen voldoen, maar zelfs met ‘veilige’ drijvers aan kan een kind verdrinken.” De resultaten van de test lees je hier.
 2. LIVE. Code oranje in het onderwijs, maar alle leerlingen blijven voltijds naar school gaan
  Play

  LIVE. Code oranje in het onderwijs, maar alle leerlingen blijven voltijds naar school gaan

  De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement