Toeristen in Cancun
Volledig scherm
Toeristen in Cancun © EPA

Toeristen mogen Mexico binnen zonder test of quarantaine, maar bevolking betaalt hoge prijs

Ondanks de coronapandemie houdt Mexico de deur wagenwijd open voor toeristen van over de hele wereld. Ze mogen het land binnen zonder test of quarantaine. Alles voor de economie. Maar de bevolking betaalt een hoge prijs. En het pad dat de Mexicaanse regering bewandelt, is ook niet zonder gevaar voor de rest van de wereld.

1 reactie

 • Paul Schotte

  2 dagen geleden
  Het aantal bevestigde Covid gevallen in Mexico ligt zelf lager dan in Israël. Journalisten, doe jullie werk. Controleer je bronnen, controleer de cijfers, neem niet alles klakkeloos over van andere kranten.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Slachtoffers bloedbad in South Carolina zijn spoedarts, echtgenote, twee kleinkinderen en werkman: “Te tragisch om onder woorden te brengen”
  Play
  3

  Slachtof­fers bloedbad in South Carolina zijn spoedarts, echtgenote, twee kleinkinde­ren en werkman: “Te tragisch om onder woorden te brengen”

  Er raken meer details bekend over de slachtoffers van de dodelijke schietpartij in de Amerikaanse staat South Carolina. Daar richtte een voormalige profspeler uit het American football woensdag een bloedbad aan. Er vielen vijf doden: spoedarts Robert Lesslie (70), zijn vrouw Barbara (69), hun twee kleinkinderen Adah (9) en Noah (5) en een man die werken aan het uitvoeren was bij het koppel, de 38-jarige James Lewis. Een tweede werkman vecht nog voor zijn leven.
 3. PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was

  Prins Philip, de man van Koningin Elizabeth II van Engeland, de vader van prins Charles, de grootvader van William en Harry, is net geen honderd jaar geworden. Hij was één van de laatste mohikanen, een aristocraat die aan alle verwachtingen van vervlogen tijden voldeed. Oorlogsveteraan, atleet, kunstschilder, polyglot, piloot, jager, ladies man, koele echtgenoot, strenge vader, Philip was het allemaal. Op één punt week hij af: hij bracht zijn leven door in de schaduw van een vrouw.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip