Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Toeristen moeten niet meer in hotelquarantaine bij aankomst in Ierland

Toeristen die aankomen in Ierland moeten niet langer twee weken in quarantaine in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly aangekondigd.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Gevaccineerd met AstraZeneca en reizen naar de Verenigde Staten? “Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen”
  PREMIUM

  Gevacci­neerd met AstraZene­ca en reizen naar de Verenigde Staten? “Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen”

  Belgen die met AstraZeneca gevaccineerd zijn, maken zich steeds meer zorgen of ze binnenkort nog wel naar de Verenigde Staten zullen mogen reizen. Het vaccin is daar niet goedgekeurd, waardoor gevaccineerden ondanks twee prikken voorlopig nog als ‘niet gevaccineerd' worden beschouwd. De ministers van Volksgezondheid hebben aan coronacommissaris Pedro Facon gevraagd de kwestie op te nemen met premier Alexander De Croo (Open Vld) om op Europees niveau overleg te voeren met de VS.
 2. Busongeval met Nederlandse toeristen in Ecuador: 2 Nederlanders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis
  Play

  Busongeval met Nederland­se toeristen in Ecuador: 2 Nederlan­ders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis

  In het zuidoosten van Ecuador zijn bij een botsing tussen twee bussen twee Nederlanders om het leven gekomen. Volgens een woordvoerster van alarmcentrale Eurocross zijn er drie zwaargewonden die nog in het ziekenhuis liggen. De overige gewonden liepen lichte verwondingen op en hebben het hospitaal na behandeling kunnen verlaten. Er zaten 21 Nederlanders in de bus, zeven van hen raakten volgens Eurocross gewond.
 3. Moordmysterie net over de Nederlandse grens naast Zelzate kent na drie jaar doorbraak: onbekende vrouw (57) vrijwel zeker door haar man vermoord

  Moordmyste­rie net over de Nederland­se grens naast Zelzate kent na drie jaar doorbraak: onbekende vrouw (57) vrijwel zeker door haar man vermoord

  Het mysterie rond de onbekende, doodgeschoten vrouw die in 2019 in het Nederlandse dorp Westdorpe, aan de Belgische grens bij Zelzate, werd gevonden, is dankzij een DNA-match opgelost. Het slachtoffer is afkomstig uit de omgeving van het Noord-Franse Duinkerke en was 57 jaar oud. Ze is vrijwel zeker om het leven gebracht door haar echtgenoot, die inmiddels ook is overleden. Eerder bracht een oproep via het programma Faroek geen doorbraak. Nu is die er dus wel.