Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Toeristen betalen vanaf 2023 entreegeld in Venetië, wie dat niet doet riskeert boetes van 50 tot 300 euro

Venetië zal binnenkort, als eerste stad ter wereld, inkom vragen aan toeristen opdat ze het populaire Italiaanse stadje mogen bezoeken. Vanaf 16 januari 2023 moeten dagjestoeristen minimum tien euro betalen. Wie dat niet doet, riskeert een boete te betalen van 50 tot wel 300 euro. Dat maakt de Venetiaanse raadsman voor Toerisme Simone Venturini bekend.

 1. Komt ook bij ons zomeruittocht in gevaar? Als 1.200 vacatures op Zaventem niet ingevuld geraken, dreigen ook hier toestanden zoals op Schiphol dit weekend
  PREMIUM

  Komt ook bij ons zomeruit­tocht in gevaar? Als 1.200 vacatures op Zaventem niet ingevuld geraken, dreigen ook hier toestanden zoals op Schiphol dit weekend

  Een urenlange wachtrij om in te checken en de brandweer die wachtende reizigers moest voorzien van water. De chaos op de Nederlandse luchthaven Schiphol was afgelopen weekend compleet. En dat zou weleens een voorbode kunnen zijn van wat ons te wachten staat bij de zomeruittocht. Want ook op Brussels Airport wenkt een drukke zomer, maar zijn er vele handen te kort. “Als er niet op tijd personeel wordt gevonden, brengen reizigers deze zomer ook best flink wat geduld mee.”
 2. Brugge krijgt er in 2025 een exclusief rooftoprestaurant bij op plek waar je de Halletoren bijna kan aanraken: “Nu nog het lelijke eendje, straks een pareltje”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge krijgt er in 2025 een exclusief rooftopres­tau­rant bij op plek waar je de Halletoren bijna kan aanraken: “Nu nog het lelijke eendje, straks een pareltje”

  Er ligt een stedenbouwkundig attest klaar voor het verbouwen van het voormalige provinciale gouvernementsgebouw op de Burg. Waar nu nog het kunstenaarsatelier De Tank huist, komt een multifunctioneel gebouw met kantoren, 26 appartementen, een exporuimte én een rooftoprestaurant. Het is de Britse, wereldvermaarde architect David Chipperfield die instaat voor het ontwerp.
 3. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.