De Trolltunga-klif, een populaire toeristische attractie in het westen van Noorwegen.
Volledig scherm
De Trolltunga-klif, een populaire toeristische attractie in het westen van Noorwegen. © THINKSTOCK

Toerist sterft na val van klif in Noorwegen

De Noorse politie zegt vandaag het lichaam te hebben gevonden van een buitenlander die is omgekomen na een val van een klif in het westen van het land. De politie gaat uit van een ongeluk.

 1. Terroristen Bataclan rechtvaardigden zich terwijl ze bloedbad aanrichtten: “Wij doen hier wat jullie in Syrië doen”

  Terroris­ten Bataclan rechtvaar­dig­den zich terwijl ze bloedbad aanricht­ten: “Wij doen hier wat jullie in Syrië doen”

  De daders van de reeks terreuraanslagen in 2015 in Parijs rechtvaardigden zich tijdens het bloedbad in de concertzaal Bataclan tegenover hun slachtoffers. "Waarom bombarderen jullie onze broeders in Syrië? We komen hier hetzelfde doen. We gaan jullie hier bombarderen. Wij hebben daar geen vliegtuigen voor nodig", zo riepen de terroristen volgens een rechercheur die vandaag voor het hof van assisen in Parijs getuigde op het proces over de terreuraanslagen.
 2. Roadtrip door VS eindigt in nachtmerrie: Gabby (22) spoorloos verdwenen. Videobeelden tonen hoe politie hen nog tegenhield na ruzie
  Play

  Roadtrip door VS eindigt in nachtmer­rie: Gabby (22) spoorloos verdwenen. Videobeel­den tonen hoe politie hen nog tegenhield na ruzie

  Florida is in de ban van de mysterieuze verdwijning van een YouTubester tijdens een roadtrip met haar verloofde. Politie en familieleden van de jongedame vermoeden dat de vriend van Gabrielle Petito (22) meer weet, maar hij blijft zich voorlopig in stilzwijgen hullen. De zaak krijgt grote media-aandacht omdat het verliefde stel op sociale media zelf uitvoerig uitpakte met hun wilde avonturen.