Hotels in Marrakech, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, hebben slechts 14 procent bezetting in wat normaal het hoogseizoen is.
Volledig scherm
Hotels in Marrakech, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, hebben slechts 14 procent bezetting in wat normaal het hoogseizoen is. © AFP

Toerismesector Marokko hekelt strenge coronabeperkingen

De toerismesector in Marokko gaat stevig gebukt onder de strenge coronabeperkingen die in het land gelden, zoals een volledig vliegverbod. De maatregelen doen volgens klagers afbreuk aan de concurrentiepositie van het land. Vakantiegangers kiezen namelijk voor alternatieve bestemmingen zoals Egypte en Turkije, zo klinkt het.

7 reacties

 • Stefanie van Dijk

  11 maanden geleden
  De eerste keer dat ze dichtgingen vond ik het nog een goed idee, maar bijna geen enkel land volgde en het indammen van het virus is er ook niet echt mee gelukt dus waarom ze niet als andere landen wat soepeler zijn waarmee de toerismesector al wat geholpen zou zijn snap ik niet. @Guido Verlinden Marokko is wel heel veel meer dan enkel zon, je weet duidelijk niet waar je het over hebt
 • eduard janssens

  11 maanden geleden
  Moesten ze hier ook doen daar is te minste een beleid wat hier niet zeggen kan !
 • Wim Wuytack

  11 maanden geleden
  Één keer geweest ,en twee keer bestolen nooit meer. Mooi land en vriendelijke mensen, maar dat ze iets doen aan die zakkenrollers.
 • Reduan Karyouh

  11 maanden geleden
  Marokko overdrijft zelfs marokanen uit europa durven niet meer gaan want kan de ene dag op de andere sluiten en dan kost en ticket voor repatrieren ineens 1400 euro voor en enkel trip, marokko is en mooie land heeft en goeie koning maar die ministers zijn allemaal corupt en koning mohamed 6 kan niet alles in het oog houden en heeft schrik van opstand en angst os en slechte leider, spijtig want hij is de enige arabisch leider die empatisch is maar die neo liberalen brainwachen hem.
 • Pieter Janssens

  11 maanden geleden
  Marokko is het mooiste land en volledige vrijheid voor toeristen, modern en goedkoper dan Spanje. Steeds mooi weer, dus zeker een aanrader.. spijtig voor de mensen ginder. Maar ze hebben wel een duidelijk beleid, wat we hier niet hebben in ons moderne België.