De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische “tsunami”.
Volledig scherm
De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische “tsunami”. © REUTERS

Toerisme in Middellandse Zeegebied vreest economische "tsunami"

De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische "tsunami" door het omvallen van de Britse reisgigant. Ze verwachten zich aan verliezen in de honderden miljoenen euro's.

 1. Turkse hotelketen blokkeert kamers van Vlaamse reizigers: “Daar stonden we dan: mijn man, ons zoontje van 3, ik met een zes maanden zwangere buik”

  Turkse hotelketen blokkeert kamers van Vlaamse reizigers: “Daar stonden we dan: mijn man, ons zoontje van 3, ik met een zes maanden zwangere buik”

  Het bankroet van Thomas Cook bezorgt veel Belgen in het buitenland kopzorgen. Verschillende Vlaamse toeristen melden onze redactie vanuit Turkije dat er problemen zijn met één specifieke hotelketen in het land. In twee Limak-hotels blokkeerde het personeel een tijdlang de kamers van Vlaamse reizigers en vroeg het extra geld. Inmiddels kregen de twee Vlaamse families die aan HLN hun verhaal deden, dan toch (ietwat) geruststellend nieuws.
 2. Oostenrijk weert buitenlandse toeristen van skipistes tijdens kerstvakantie
  Reizen

  Oostenrijk weert buitenland­se toeristen van skipistes tijdens kerstvakan­tie

  Na Duitsland, Italië en Frankrijk heeft ook Oostenrijk beslist om tijdens de kerstvakantie de skigebieden gesloten te houden voor toeristen. Voor inwoners mogen ze wel open, vanaf 24 december. Toeristen kunnen tijdens de kerstvakantie alleen naar Zwitserland om te skiën, maar de druk op de Zwitserse regering neemt toe. Frankrijk geeft aan het moeilijk te willen maken voor skiërs om de grens met Zwitserland over te steken.
 3. Thomas Cook België vraagt bescherming tegen schuldeisers: 75 jobs in gevaar, Belgische klanten kunnen morgen nog niet op reis vertrekken

  Thomas Cook België vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers: 75 jobs in gevaar, Belgische klanten kunnen morgen nog niet op reis vertrekken

  Thomas Cook België vraagt bescherming tegen de schuldeisers. Zo zouden 501 banen gered kunnen worden. Voor twee entiteiten worden de activiteiten stopgezet: Thomas Cook Touroperator en Thomas Cook Retail. Daardoor zijn 75 jobs in gevaar. Dat heeft CEO Jan Dekeyser vandaag tijdens een persconferentie gezegd. De touroperator wil dan wel een doorstart maken, maar de klanten kunnen voorlopig nog niet op reis vertrekken.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt