Tijdens vakanties is het in Frankrijk vaak een kwestie van aanschuiven in de file, maar als het kan mag je hier gewoon 130 km/u blijven rijden in plaats van de voorgestelde maximumsnelheid van 110 km/u.
Volledig scherm
Tijdens vakanties is het in Frankrijk vaak een kwestie van aanschuiven in de file, maar als het kan mag je hier gewoon 130 km/u blijven rijden in plaats van de voorgestelde maximumsnelheid van 110 km/u. © ANP / AFP

Toch geen snelheidsverlaging op Franse autostrades: “Kost mensen te veel extra reistijd”

De premier van Frankrijk, Elisabeth Borne, zet een streep door de geplande verlaging van de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur naar 110 kilometer per uur op de Franse snelwegen.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.