Gitanjali Rao siert de cover van Time magazine als allereerste 'kind van het jaar'.
Volledig scherm
Gitanjali Rao siert de cover van Time magazine als allereerste 'kind van het jaar'. © Time

Time roept voor het eerst jonge wetenschapster van 15 uit tot ‘kind van het jaar’

Ze is 15, komt uit Denver in de Amerikaanse staat Colorado, heet Gitanjali Rao en haar foto prijkt op de cover van het vermaarde blad Time. Voor het eerst roept Time, bekend van de verkiezing van de persoon van het jaar, iemand uit tot ‘kind van het jaar’. Rao krijgt deze eer voor haar wetenschappelijke verdiensten.

3 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Het komt er inderdaad op neer om de zaken vanuit alle of zoveel mogelijke  invalshoeken te bekijken. De frisse geesten van de jonge mensen kunnen dit doen. Oude verroeste geesten die het allemaal al 'gehad' hebben niet,  omdat de wereld ondertussen heel snel is veranderd en verandert. We staan voor grote uitdagingen met die climate change gecombineerd met geopolitiek en zoveel meer.
 • Eric Bogaerts

  1 maand geleden
  Bart Vandevelde, zoek het eens op, ze bekijkt de dingen vanuit een totaal ander uitgangspunt en pakt dingen aan die de gevestigde wetenschappers liever niet aanpakken, zoals het lood meten in drinkwater. APP's en A.I. zijn de dingetjes die ze gewoon gebruikt als hulpmiddelen in haar onderzoekswerk. Dus zoiets is gewoon het werkmateriaal waarin ze opgegroeid is. Ik ben gepensioneerd informaticus. Als ik nu een of andere vraag over de actuele APP's heb, vraag ik het aan mijn kleindochter van 12.
 • Bart Vandevelde

  1 maand geleden
  Hier sta ik toch behoorlijk sceptisch tegenover: een toestel ontwikkelen om lood te detecteren, en een app schrijven, dat zijn dingen die mijlenver van elkaar staan. Dat beide dingen volledig zouden gedaan zijn door één persoon, een vijftienjarige dan nog, is bijzonder ongeloofwaardig. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier over een jong meisje dat heel intelligent is en dat één van beide dingen heeft gerealiseerd, en dan de hulp heeft gekregen van één of meerdere andere mensen om dat andere te doen
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw