Elon Musk. Hij veranderde volgens het blad ‘Time’ met zijn elektrische auto's de automarkt en SpaceX wordt omschreven als koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart.
Volledig scherm
Elon Musk. Hij veranderde volgens het blad ‘Time’ met zijn elektrische auto's de automarkt en SpaceX wordt omschreven als koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart. © AFP

Time roept Elon Musk uit tot persoon van het jaar

Miljardair Elon Musk (50) is door het Amerikaanse tijdschrift ‘Time’ uitgeroepen tot de persoon van het jaar 2021. Het magazine kiest al sinds 1927 elk jaar de persoon die dat jaar de meeste invloed heeft gehad. Volgens Time-hoofdredacteur Edward Felsenthal zijn er weinig mensen die meer invloed hebben op de aarde dan Musk. Mogelijk geldt dit ook voor de ruimte, klinkt het.

  1. Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaanko­pen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    “Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad.” Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. “Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden”, klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.