TikTok-CEO Shou Zi Chew op archiefbeeld uit 2018.
Volledig scherm
TikTok-CEO Shou Zi Chew op archiefbeeld uit 2018. © AFP

TikTok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf

China zal zich met hand en tand verzetten wanneer het Chinese bedrijf ByteDance zou worden gedwongen om TikTok te verkopen. Dat heeft het ministerie van Handel in Beijing gezegd, kort voor een hoorzitting van het Amerikaanse Congres met CEO Shou Zi Chew. Die laatste verdedigde daar donderdag de dataveiligheid van de app en ontkende beschuldigingen van spionage uit Chinese hoek. “Sinds ik CEO ben van dit bedrijf heb ik nog geen enkel gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese overheid”, aldus Chew.

5 reacties

 • Rudi Vranken

  2 maanden geleden
  China is een vijand van het Westen, wie dit niet snapt heeft weinig kaas gegeten van de geopolitiek.
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Ja , dus enkel USA mag de massa manipuleren , daar komt het allemaal op neer !!
 • Wim Wuytack

  2 maanden geleden
  Amerikaanse apps gebruiken ook onze gegevens maar da's een democratisch land ,dat kan je van China niet zeggen,ze hebben de bedoeling om onze democratische waarden te ondermijnen. Ze beïnvloeden onze verkiezingen met fake news en propaganda.
 • Ward Berden

  2 maanden geleden
  We moeten ons zoveel mogelijk distantiëren van China. Het verbieden van Chinese apps is één van de vele stappen die genomen moeten worden
 • Kees Van Loon

  2 maanden geleden
  Worden dan ook de apps van Meta bij ambtenaren in België verboden? Want die minen ook alle gebruikersdata INCL. GPS gegevens van de gebruikers.