Het schip is maar liefst 400 meter lang.
Volledig scherm
Het schip is maar liefst 400 meter lang. © AFP

“Tikkende tijdbom”: vandaag nieuwe poging om containerreus in Suezkanaal vlot te trekken

Sleepboten hebben het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert gisteren al 30 meter kunnen doen opschuiven naar het noorden (zijn vaarrichting). Egyptische media meldden gisteravond dat er positieve indicaties waren dat de Ever Given bij hoog water zou kunnen worden vlotgetrokken, maar dat lukte niet. Vanmorgen wordt een nieuwe poging ondernomen. Het schip strandde onderweg van China naar Rotterdam.

68 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  8 maanden geleden
  "Blancolirio" deed de wiskunde. De "Ever Given" ging the snel door het Suezkanaal de snelheid was 15 knots. Het ging zo snel en het was zo krachtig , dat ¼ van de bootlengte zit nu vast in het zand. Er zijn 69 van de sterkste sleepboten ter wereld nodig, om deze boot los te trekken. Farstad Shipping's "Far Samson", die tijdens het testen een verbazingwekkende trekkracht van 423 ton behaalde is de sterkste, er zijn er maar drie in de wereld. De kapitein is verantwoordelijk, niet de loods.
 • Marcel Dirks

  8 maanden geleden
  Nog geen week ligt het schip er en er worden vertragingen van bestellingen veracht van zo een drie weken... Precies alsof het om coronacijfers gaat!
 • bob jansens

  8 maanden geleden
  inderdaad martine de borger, dit kanaal wordt niet alleen voor transport tussen Azië en Europa gebruikt, maar ook voor regionaal transport. Het vervoer van die dieren is regionaal transport
 • Paulus de Mos

  8 maanden geleden
  Het kanaal ligt er 150 jaar ,één keertje gaat het mis en de hele wereld ligt in paniek Complot theorieën vliegen je om je oren en het eind der tijden is nabij ,dit is mijn voorspelling : vanavond of uiterlijk morgen trekken ze dat ding los en afgezien dat er een paar mensen een week langer op hun Ali express bestelling moeten wachten gaat er niemand dood en raakt er niemand gewond Aan het eind van het jaar zien we het terug in het jaaroverzicht en dan zeggen we Oh ja ,dat was ook nog gebeurd
 • raf peeters

  8 maanden geleden
  @Cris Vandurpel,properste ,week blokkagen en hoeveel schepen liggen daar al te wachten ,over de 200, proper is wel iets anders.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.