Het schip is maar liefst 400 meter lang.
Volledig scherm
Het schip is maar liefst 400 meter lang. © AFP

“Tikkende tijdbom”: vandaag nieuwe poging om containerreus in Suezkanaal vlot te trekken

Sleepboten hebben het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert gisteren al 30 meter kunnen doen opschuiven naar het noorden (zijn vaarrichting). Egyptische media meldden gisteravond dat er positieve indicaties waren dat de Ever Given bij hoog water zou kunnen worden vlotgetrokken, maar dat lukte niet. Vanmorgen wordt een nieuwe poging ondernomen. Het schip strandde onderweg van China naar Rotterdam.

68 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  10 maanden geleden
  "Blancolirio" deed de wiskunde. De "Ever Given" ging the snel door het Suezkanaal de snelheid was 15 knots. Het ging zo snel en het was zo krachtig , dat ¼ van de bootlengte zit nu vast in het zand. Er zijn 69 van de sterkste sleepboten ter wereld nodig, om deze boot los te trekken. Farstad Shipping's "Far Samson", die tijdens het testen een verbazingwekkende trekkracht van 423 ton behaalde is de sterkste, er zijn er maar drie in de wereld. De kapitein is verantwoordelijk, niet de loods.
 • Marcel Dirks

  10 maanden geleden
  Nog geen week ligt het schip er en er worden vertragingen van bestellingen veracht van zo een drie weken... Precies alsof het om coronacijfers gaat!
 • bob jansens

  10 maanden geleden
  inderdaad martine de borger, dit kanaal wordt niet alleen voor transport tussen Azië en Europa gebruikt, maar ook voor regionaal transport. Het vervoer van die dieren is regionaal transport
 • Paulus de Mos

  10 maanden geleden
  Het kanaal ligt er 150 jaar ,één keertje gaat het mis en de hele wereld ligt in paniek Complot theorieën vliegen je om je oren en het eind der tijden is nabij ,dit is mijn voorspelling : vanavond of uiterlijk morgen trekken ze dat ding los en afgezien dat er een paar mensen een week langer op hun Ali express bestelling moeten wachten gaat er niemand dood en raakt er niemand gewond Aan het eind van het jaar zien we het terug in het jaaroverzicht en dan zeggen we Oh ja ,dat was ook nog gebeurd
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  10 maanden geleden
  @Cris Vandurpel,properste ,week blokkagen en hoeveel schepen liggen daar al te wachten ,over de 200, proper is wel iets anders.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.