Mensen nemen deel aan workshops en soms gaat het er hevig aan toe.
Volledig scherm
Mensen nemen deel aan workshops en soms gaat het er hevig aan toe. © AFP

Tijdens zomerkamp in Elzas leren klimaatactivisten hoe ze burgerlijk ongehoorzaam kunnen zijn

Hoe word je klimaatactivist? Ongeveer duizend mensen leren alle kneepjes van het vak tijdens een zomerkamp in de Elzas. Mensenkettingen, zitblokkades, weerstand bieden: het wordt allemaal aangeleerd aan zij die willen opkomen voor het klimaat.

47 reacties

 • Wouter Beyen

  2 jaar geleden
  vrijheid van meningsuiting is in in België en Europa een belangrijk voorrecht. Wie de deelnemers van dit zomerkamp belachelijk maakt, speelt gevaarlijk spel. Zomerkampen van Schild en Vrienden zijn ook niet verboden, racistische uitspraken en filmpkes op internet wel.
 • Jan Delafontaine

  2 jaar geleden
  Ik heb er niks op tegen maar dan mag schild en vrienden dat ook doen.
 • Sunno Hamar

  2 jaar geleden
  Dan laten ze zo wat snullige slappelingen en oudjes zien om de linkse milities ongevaarlijk en zelfs wat lachwekkend te laten lijken zodat niemand de dreiging serieus neemt.
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Voorzover ik kan beoordelen worden alleen maar wettelijk toegestane activiteiten aangeleerd. Een goede zaak in een democratie waar de politiekers niet willen of durven (ivm hun kiezers) stappen ondernemen tegen de klimaatproblemen. Het zouden pas milities zijn als ze leerden schieten of bommen maken dus vergelijkingen met de RAF en zo slaan nergens op.
 • Emile De Smedt

  2 jaar geleden
  Is dat geen militie opleiding.?