Merkel kondigde haar politieke afscheid vanmiddag aan op een persconferentie.
Volledig scherm
Merkel kondigde haar politieke afscheid vanmiddag aan op een persconferentie. © REUTERS

“Tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven”: Angela Merkel kondigt politiek afscheid aan en stopt ermee in 2021

Een politieke aardverschuiving in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel zal zich na haar huidige ambtstermijn van in 2021 niet meer opnieuw verkiesbaar stellen. Eerder vanmorgen had ze al aangekondigd geen kandidaat meer te zijn voor een nieuwe termijn als voorzitter van haar partij CDU. Ze streeft ook geen ander politiek ambt meer na. Merkel zit al tijden in politiek slecht weer en de kritiek op haar persoon groeit. 

317 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Hoe dom van de Duitsers om de macht aan een ex-communiste over te laten.....
 • Diederik Santini

  4 jaar geleden
  En degene die achterkomt zal de ellende van een ander mogen opkuisen.
 • Rudi Met den Ancxt

  4 jaar geleden
  Oef, ze heeft er een knoeiboel van gemaakt die nog moeilijk op te ruimen is
 • Ludwig VdB

  4 jaar geleden
  Het schip recht op de rotsen richten en dan verdwijnen met de reddingsboot. Even moedig als haar beleidsdaden.
 • Leopold Vanhoof

  4 jaar geleden
  Voor mij zal ze de geschiedenis ingaan als de vrouw die Europa en zijn toekomst heeft verkocht.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Ruim 3.760 doden en 16.800 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië, Biden belooft Erdogan “Alle denkbare hulp”
  Update

  Ruim 3.760 doden en 16.800 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië, Biden belooft Erdogan “Alle denkbare hulp”

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,7 zijn in Turkije en buurland Syrië al ruim 3.760 doden en nog eens minstens 16.800 gewonden gevallen. Gevreesd wordt dat daar nog honderden - mogelijk duizenden - dodelijk slachtoffers bij komen aangezien veel ingestorte gebouwen nog niet doorzocht konden worden. De ellende dreigt bovendien nog groter te worden nu de Turkse meteorologische dienst waarschuwt voor sneeuw en harde wind in het rampgebied. De Amerikaanse president Joe Biden belooft Turkije “alle denkbare hulp” te sturen die nodig is.
 1. Na neerhalen van Chinese spionageballon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord
  PREMIUM

  Na neerhalen van Chinese spionage­bal­lon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord

  De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweefde. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom was het zo moeilijk om het gevaarte neer te schieten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde vragen.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.