Illustratiebeeld: taliban aan de vroegere Amerikaanse ambassade in Kaboel, Afghanistan. Ze vieren het eerste jaar van de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan. Beeld gemaakt op 15 augustus.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: taliban aan de vroegere Amerikaanse ambassade in Kaboel, Afghanistan. Ze vieren het eerste jaar van de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan. Beeld gemaakt op 15 augustus. © ANP / EPA

Tientallen talibanstrijders gedood

Bij gevechten in Afghanistan tussen eenheden van het talibanregime en tegenstanders zijn 58 talibanstrijders gedood. Dat meldt de Afghaanse krant ‘Hasht-e Subh’, die zichzelf onafhankelijk noemt. De felle botsingen tussen de taliban en troepen van het Nationaal Verzetsfront (NRF) vonden plaats in de provincie Panjshir.

  1. Exact één jaar geleden heroverde de taliban Afghanistan: komt er iets in huis van het mildere bestuur dat ze beloofden?
    PREMIUM

    Exact één jaar geleden heroverde de taliban Afghanis­tan: komt er iets in huis van het mildere bestuur dat ze beloofden?

    Vandaag is het exact een jaar geleden dat de taliban Afghanistan heroverden. De dood van Al Qaida-leider Ayman Al-Zawahiri bewees zopas nog dat het land een terroristennest bleef. Maar hoe gaat het met de rest van het leven? Komt er iets in huis van het mildere bestuur dat die taliban beloofden? “In het Westen wordt IS gezien als een veel groter gevaar dan het aan de taliban gelinkte Al Qaida.”