Illustratiefoto: boot met Rohingya-vluchtelingen in Maleisische territoriale wateren eerder deze maand.
Volledig scherm
Illustratiefoto: boot met Rohingya-vluchtelingen in Maleisische territoriale wateren eerder deze maand. © EPA

Tientallen Rohingya dood gevonden op schip

De kustwacht van Bangladesh heeft tientallen dode Rohingya-vluchtelingen gevonden op een boot die al wekenlang ronddreef op zee. Bijna 400 mensen aan boord werden gered, maar waren uitgehongerd.

1 reactie

 • Christophe Noblesse

  2 jaar geleden
  Bangladesh heeft een overwegend grote moslimpopulatie van 95% en wordt dus beschouwd als een ‘moslimland’. De ware reden dat de Rohingya Bangladesh ontvluchten is omwille van het feit dat de overheid minder geld uitbesteed aan infrastructuur en voorzieningen vanwege de enorme bevolkingsgroei in de vluchtelingenkampen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rusland sluit eigen missie bij de NAVO, contact moet via ambassade Brussel

  Rusland sluit eigen missie bij de NAVO, contact moet via ambassade Brussel

  Rusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel. Ook de werking van de NAVO-missie in Moskou wordt opgeschort. De Russische regering is boos dat het bondgenootschap eerder deze maand acht Russen die er waren geposteerd de deur wees omdat zij voor Russische inlichtingendiensten zouden werken.