Een Palestijn gooit met stenen naar de Israëlische troepen.
Volledig scherm
Een Palestijn gooit met stenen naar de Israëlische troepen. © EPA

Tientallen Palestijnen gewond bij protesten in Gaza

BuitenlandZaterdag zijn 41 Palestijnen gewond geraakt bij een protestmanifestatie in de Gazastrook, aan de grenspost met Israël.  Israëlische soldaten openden het vuur toen de manifestanten met brandbommen gooiden en de grenspost belaagden. Twee minderjarigen, onder wie een 13-jarige jongen, werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

  1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

    'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

    Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.