Brandstapels waarop lichamen gecremeerd worden aan de oever van de Ganges.
Volledig scherm
Brandstapels waarop lichamen gecremeerd worden aan de oever van de Ganges. © AFP

Tientallen lichamen aangespoeld aan oever Ganges nadat crematoria prijzen opdrijven in India

Het coronavirus woedt verder in India, ook in landelijke gebieden waar nauwelijks gegevens over bekend zijn. Dat de pandemie ook daar een ravage aanricht, blijkt volgens zorgverleners uit het feit dat daar al tientallen lichamen aanspoelden op de oevers van de Ganges. Dat crematoria de prijzen van crematies de hoogte in jagen zou daar niet vreemd aan zijn.

1 reactie

 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Gewoon een grote put en gratis begrafenis. Opgelost.
 1. Ghana plant miljoenen bomen op één dag om ontbossing tegen te gaan
  6

  Ghana plant miljoenen bomen op één dag om ontbossing tegen te gaan

  In het West-Afrikaanse land Ghana hebben vrijwilligers afgelopen vrijdag bijna 2,7 miljoen bomen geplant op één dag. Initieel wou de regering vijf miljoen bomen planten om de ontbossing in het land tegen te gaan. Zo is Ghana een groot deel van de bossen kwijtgeraakt door de landbouwuitbreiding, de goudmijnbouw en het kappen van bomen voor houtproductie. In totaal zou het land nog slechts over een vijfde van de bossen beschikken die het in de jaren 90 had.
 2. Opnieuw recordcijfers in India: nooit zo veel doden op één dag, helft deelstaten nu in complete lockdown

  Opnieuw recordcij­fers in India: nooit zo veel doden op één dag, helft deelstaten nu in complete lockdown

  De coronacijfers in India blijven records optekenen. Waar er donderdag en vrijdag twee dagen op rij recordcijfers werden genoteerd voor het aantal bevestigde besmettingen, was dat vandaag het geval voor het aantal overlijdens. Het ministerie van Volksgezondheid meldde zaterdag 4.187 coronadoden in 24 uur. Nooit waren het er zo veel. Verschillende staten hebben de coronamaatregelen intussen verstrengd of kondigen aan dat te zullen doen.