EPA
Volledig scherm
© EPA

Tientallen doden na explosies bij middelbare school in Kaboel, merendeel jonge slachtoffers

Zeker 50 mensen zijn omgekomen na meerdere explosies nabij een middelbare school in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Tientallen anderen raakten gewond, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De autoriteiten gaan uit van een terreuraanslag. De meeste slachtoffers zijn meisjes die leerling zijn van de Sayed ul Shuhada-school, een gezamenlijke middelbare school voor jongens en meisjes. Een woordvoerder van het ministerie verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.

5 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Mensen zijn toch beesten. En hier repatriëren ze ze.
 • johan commère

  2 maanden geleden
  Dat begint hier ook al en zal alleen maar erger worden zolang ze al die criminelen hier met open armen ontvangen !
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Konden ze dat nu echt niet voorzien dat de Taliban dat land direct zou proberen te veroveren? Volgens die hun visie hebben zij gewonnen, want het Westen gaat er weg.
 • Walter Decock

  2 maanden geleden
  Zowel de Taliban als IS vinden vrouwen ondergeschikt en studies nutteloos voor hen. Leuke toekomst voor Afghanistan en de meisjes in het bijzonder.
 • Edgard Van Echelpoel

  2 maanden geleden
  Wat een roemrijke terreurdaad, hopelijk zijn ze fier op hun aardslaffe daad. Een normaal mens zou kapot gaan van ellende na zulk een slachting en nooit meer slapen. Zij zeggen allah akbar en gaan kebab eten.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.