Overstromingen in Helmetta, New Jersey.
Volledig scherm
Overstromingen in Helmetta, New Jersey. © AFP

Tientallen doden en vermisten bij overstromingen door noodweer in de VS

Het noodweer in de Amerikaanse staat Tennessee heeft aan ten minste 22 mensen het leven gekost. Dat meldt The New York Times. Ook zijn er volgens de Amerikaanse krant zeker vijftig mensen vermist, nadat hevige regenval tot overstromingen leidde. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen, onder wie een pas zeven maanden oude tweeling. Dat bevestigen de autoriteiten.

 1. Orkaan verpest megaconcert voor New Yorkers die einde van lockdown vieren

  Orkaan verpest megacon­cert voor New Yorkers die einde van lockdown vieren

  Een groot popconcert in stadspark Central Park in New York waarmee het naderende einde van de lockdown in de miljoenenstad wordt gevierd, is zaterdagavond (lokale tijd) halverwege afgebroken wegens naderend onweer en bliksem. Orkaan Henri rukt momenteel op naar het noordoosten van de Verenigde Staten en dreigt New York en wijde omgeving te treffen. De politie heeft bezoekers gevraagd het terrein te verlaten. Het hoogtepunt van de storm wordt zondagmiddag verwacht.
 2. Amerikaan die van cruiseschip viel en pas 20 uur later uit het water werd gehaald: “Mijn redding? Puur de wil om te leven”
  3

  Amerikaan die van cruise­schip viel en pas 20 uur later uit het water werd gehaald: “Mijn redding? Puur de wil om te leven”

  “Puur de wil om te leven.” Dat is wat James Michael Grimes naar eigen zeggen in leven hield nadat hij onlangs in de Golf van Mexico overboord van een cruiseschip viel. Na liefst 20 uur in het water werd de 28-jarige Amerikaan levend uit de zee gehaald. Videobeelden van de redding tonen hoe hij op dat moment nog amper zijn hoofd boven water kon houden.