Een vrouw gaat de confrontatie met de politie aan.
Volledig scherm
Een vrouw gaat de confrontatie met de politie aan. © REUTERS

Tientallen arrestaties bij Franse demonstraties tegen coronapas

Bij demonstraties in Franse steden tegen de coronapas en de coronaregels zijn zeker 76 mensen opgepakt, melden lokale media. In totaal kwamen er ongeveer 121.000 mensen op de 207 protesten af, ongeveer 20.000 mensen minder dan vorige week zaterdag. In Frankrijk wordt al negen weken gedemonstreerd tegen de coronapas.

  1. La Boum dreigt elk weekend van oktober ‘besmettingsfeest’ te organiseren als Brussel Covid Safe Ticket invoert: “Zo raken we aan coronaherstelbewijs”
    Brussel

    La Boum dreigt elk weekend van oktober ‘besmet­tings­feest’ te organise­ren als Brussel Covid Safe Ticket invoert: “Zo raken we aan coronaher­stel­be­wijs”

    De organisatoren van La Boum laten weten dat ze niet opgezet zijn met de coronapas die Brussel vanaf oktober wil invoeren. Ze dreigen ermee elke zaterdag van oktober een besmettingsfeest te organiseren als dat gebeurt. De burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) zegt dat niet zomaar te accepteren. Ook infectiologe Erika Vlieghe reageert vol onbegrip. “Dit is zeer onverstandig.”