De bosbranden bij Oregon.
Volledig scherm
De bosbranden bij Oregon. © AP

Tiener moet 31 miljoen euro betalen omdat hij op domme manier bosbrand veroorzaakte

BosbrandEen tiener heeft in de Amerikaanse staat Oregon op nogal lichtzinnige wijze een enorme bosbrand veroorzaakt. Als straf moet hij nu een schadevergoeding van maar liefst 36.618.330 dollar (rond de 31 miljoen euro; nvdr) betalen. "Dat bedrag is niet overdreven, die jongen heeft nu eenmaal zo veel financiële schade veroorzaakt", schreef rechter John A. Olson in zijn vonnis. Ook de kosten voor de brandbestrijding werden mee in rekening gebracht.

28 reacties

 • Paul Philippaerts

  4 jaar geleden
  In us kent justitie ook iets van pamperen. Daar zijn ouders blijkbaar ook niet meer verantwoordelijk de misdaden van hun kinderen. Kinderen produceren en ze niet opvoeden zal de ondergang van de wereld tot gevolg hebben.
 • Victor Munster

  4 jaar geleden
  Ben niet op de hoogte van de situatie in de V.S., maar als een vijftienjarige hier zo'n toer uitsteekt, mogen zijn ouders ervoor opdraaien. En die zullen waarschijnlijk wel geen "familiale verzekering" hebben (dat kost ginder waarschijnlijk handen vol geld).
 • johanneke li

  4 jaar geleden
  beetje overdreven, van een 15-jarige kan je al eens stommiteiten verwachten. hij dient gestraft te worden voor de brandstichting op zich, maar dat het vuur zich over 200 vierkante kilometer verspreidt is gewoon het werk van de wind in combinatie met de droogte. voor hetzelfde geld was het bos zonder zijn toedoen ook in brand gevlogen met dezelfde gevolgen. eens het bos er kwetsbaar voor is, is er maar weinig nodig voor een snelle verspreiding van het vuur.
 • willy cornille

  4 jaar geleden
  Deze geldstraf is symbolisch en dom. Een nuchtere mens weet dat je dit bedrag nooit kan ophoesten. In zijn plaats, eens meerderjarig , vertrekken naar een land dat géén uitleveringsverdrag heeft met de VS. In Zuid America zijn er genoeg.
 • pascal de groote

  4 jaar geleden
  Aan de andere kant moet je die jongen niet gans zijn leven in de armoede duwen voor een stommiteit.