De Pulitzer-jury stelt vast dat "de moedige opname heeft geleid tot wereldwijde protesten tegen politiegeweld. Het benadrukt de cruciale rol van burgers in de journalistieke zoektocht naar de waarheid en gerechtigheid".
Volledig scherm
De Pulitzer-jury stelt vast dat "de moedige opname heeft geleid tot wereldwijde protesten tegen politiegeweld. Het benadrukt de cruciale rol van burgers in de journalistieke zoektocht naar de waarheid en gerechtigheid". © Photo News

Tiener die arrestatie en dood George Floyd filmde met smartphone krijgt eervolle vermelding van Pulitzer-jury

Darnella Frazier, de tiener die de arrestatie en daaropvolgende moord op George Floyd filmde in de stad Minneapolis in mei 2020, is vrijdag geëerd met een speciale Pulitzer-vermelding voor haar rol bij het wereldwijd bekendmaken van de gebeurtenis. De Pulitzer-prijzen zijn de meest prestigieuze journalistieke prijzen in de VS.

3 reacties

 • An Peeters

  2 maanden geleden
  die woke-cultuur neigt naar pure waanzin en totaal gebrek aan enig verstand. De feiten voorafgaand aan de tussenkomst van de politie worden nergens nog vermeld, terwijl ze essentieel zijn om heel het gegeven correct in beeld te brengen.
 • Erik Meers

  2 maanden geleden
  Nu gaat men prijzen uitdelen aan mensen die onrechtvaardigheden filmen , maar als de politie met hun bodycam criminelen filmt dan moeten die hun gezichten altijd geblurd worden ?
 • Simone Cornelis

  2 maanden geleden
  Ze had beter hulp ingeroepen ipv van te filmen...