Klanten toasten vrijdagavond in een restaurant in Milaan.
Volledig scherm
Klanten toasten vrijdagavond in een restaurant in Milaan. © AP

Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod, politie deelt boetes uit

Enkele tienduizenden restauranthouders in heel Italië zijn ondanks de coronamaatregelen de hele avond opengebleven. Onder het motto IoApro1501 (Ik open 15 01) protesteren de horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf, in heel Italië mag de horeca maximaal tot 18 uur ’s avonds open zijn. De politie heeft in verschillende steden boetes uitgedeeld.

35 reacties

 • Edwin Devos

  1 jaar geleden
  Daar mogen ze tenminste open tot 18.00. Hier bij ons ist niets. Wat zitn die te trunten eigenlijk?
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  En binnenkort als ze hier terug op reis mogen, dan komen goedgezind met reisverhalen en weer maar eens met een vakantievirus geschenkje terug en zijn we weer vertrokken. en voor de helden onder ons ga eens een bezoekje brengen op een IC Unit, we zullen daarna eens zien of je dan nog dezelfde woorden gaat gebruiken in je reactie.
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Dwang leidt tot chaos, wijze woorden van Gandhi. Wereldoorlog III wordt er één van volkeren tegen hun regering.
 • Frank Wijmans

  1 jaar geleden
  Gewoon alles open doen, kom op zeg! Kom uit die tunnel van angst en durf te leven.
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Moeten er daar echt massale covid uitbraken zijn alvorens ze het snappen?! Ze spelen met mensenlevens!!!
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Verloofde van Gabby Petito in vrijgegeven notitieboekje: “Ik vermoordde haar omdat ze helse pijn had, ik dacht dat ze het zo wilde”

  Verloofde van Gabby Petito in vrijgege­ven notitie­boek­je: “Ik vermoordde haar omdat ze helse pijn had, ik dacht dat ze het zo wilde”

  De moordenaar van de inmiddels wereldberoemd geworden Gabby Petito (22) maakte een einde aan haar leven omdat hij haar “uit haar lijden wilde verlossen”. In een recent vrijgegeven notitieboekje schreef Brian Laundrie dat zijn vriendin “helse pijnen” had overgehouden aan een ongeval. “Ik heb een einde gemaakt aan haar leven, ik dacht dat het barmhartig was.” De advocaat van de familie van Gabby doet de brief af als totale onzin.