Sommige protestanten zetten zelfs molotovcocktails in.
Volledig scherm
Sommige protestanten zetten zelfs molotovcocktails in. © Photo News

Tienduizenden mensen op straat in Hongkong ondanks protestverbod, politie raakt slaags en zet opnieuw traangas in

Politie en demonstranten in Hongkong zijn vandaag slaags geraakt. In de buurt van het parlementsgebouw gebruikte de politie traangas, pepperspray en een waterkanon om actievoerders uiteen te jagen. Demonstranten gooiden onder andere brandbommen en stenen. Tienduizenden betogers lopen een mars door het centrum van Hongkong, ondanks een demonstratieverbod. Het is het dertiende weekend op rij dat er protesten zijn. Gisteren werden verschillende leiders van de protestbeweging opgepakt.

 1. Greet De Keyser in de VS. Als je gemaskerd rondloopt, ben je tegen Trump. Dat is de perceptie hier in de VS
  PREMIUM

  Greet De Keyser in de VS. Als je gemaskerd rondloopt, ben je tegen Trump. Dat is de perceptie hier in de VS

  De afgelopen week hier in de VS waren er twee onderwerpen van gesprek: verkiezingen en de nieuwe opflakkering van de coronabesmettingen. Alle staten zien weer een zorgwekkend snel stijgend aantal mensen die positief testen, de intensieve zorgen in ziekenhuizen in staten als Wisconsin en Pennsylvania zijn bijna volzet. Het aantal doden bereikt weer het dagelijkse gruwelijke cijfer van meer dan 900.
 2. EU maakt zich zorgen over escalatie Hongkong: "Situatie is voorbije uren extreem zorgwekkend geworden”

  EU maakt zich zorgen over escalatie Hongkong: "Situatie is voorbije uren extreem zorgwek­kend geworden”

  De autoriteiten in Hongkong hebben drie prominente activisten gearresteerd, onder wie Joshua Wong. Intussen werd hij wel weer vrijgelaten op borg. Ook een prodemocratische volksvertegenwoordiger is in Hongkong gearresteerd, zo heeft zijn partij gemeld. De organisatoren van een massademonstratie dit weekend hebben het evenement geannuleerd na de arrestaties. De EU maakt zich ondertussen grote zorgen over de situatie.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement