De antifascistische optocht in Rome trok 20.000 demonstranten.
Volledig scherm
De antifascistische optocht in Rome trok 20.000 demonstranten. © AFP

Tienduizenden Italianen nemen deel aan extreemrechtse en antifascistische manifestaties

Zo'n 20.000 demonstranten liepen vandaag mee in een antifascistische optocht in Rome, waartoe links had opgeroepen als protest tegen extreemrechtse manifestaties. In Milaan bracht Matteo Salvini, de belangrijkste rechtse kandidaat voor de parlementsverkiezingen van volgende week, dan weer meer dan 15.000 mensen op de been.

8 reacties

 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Italië zit al jaren met en politieke incontinentie van hier tot ginder. De ene regering volgde de andere op in een minimumtijd. De EU heeft jarenlang het land laten opdraaien voor de migratiegolf. Ik zal dus niet verwonderd zijn als de rechtsen hoge scores zullen halen.
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Mark Talman, en hier in België wel ofwa? Neu neu, België is helemaal geen nepotistische autocratie hoor, neu neu. Man zwets toch niet!
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Iedereen is een nazi of fascist als je niet akkoord bent met de pc mening. Dat dat op zichzelf behoorlijk fascistisch is , dat mag NOOIT gezegd worden. Dus Benny, jij staat nu ergens op een zwart lijstje en ik ook.
 • Rik Vangaal

  4 jaar geleden
  Veel Italianen hebben een probleem met immigranten. Maar zwijgen over het feit dat Italië zelf een emigratieland is. Al honderd jaar trekken miljoenen Italianen naar elders omdat ze in eigen land geen toekomst hebben. Nepotisme is er zo erg dat je er nooit iets kan bereiken zonder relaties. De beste gediplomeerde geraakt er zonder relaties niet aan een job. Dokter? Advokaat? Journalist? Zonder relaties kan je dat daar niet worden.
 • benny vandersanden

  4 jaar geleden
  Alsof facisme het enige mogelijke alternatief is voor een links beleid. Ben je niet akkoord met hun visie dan ben je een racist of fascist.. Dit is de nieuwste vorm van intolerantie en deze is extra gevaarlijk omdat het zich voordoet als tolerantie.