Betogers in Podgorica, Montenegro tijdens een protest gisteravond.
Volledig scherm
Betogers in Podgorica, Montenegro tijdens een protest gisteravond. © EPA

Tienduizenden betogers in Montenegro voor onafhankelijke staat

Een week na de verkiezingsoverwinning van de overwegend pro-Servische oppositie in Montenegro zijn gisteravond tienduizenden betogers in Podgorica en andere steden de straat opgetrokken  voor een onafhankelijke staat. 

 1. Minister Goffin: "Srebrenica herinnert ons aan strijd tegen haat en racisme"

  Minister Goffin: "Srebrenica herinnert ons aan strijd tegen haat en racisme"

  De Bosnische stad Srebrenica viel op 11 juli 1995 in handen van de Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Ratko Mladic. In de dagen die volgden ontvoerden en vermoordden ze in minder dan een week meer dan 8.000 mensen, voornamelijk mannen en tieners, simpelweg omdat ze Bosnisch waren. Ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) heeft de 25ste verjaardag van deze genocide herdacht.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump