Beelden van een militaire basis met geëvacueerde Afghanen in New Mexico.
Volledig scherm
Beelden van een militaire basis met geëvacueerde Afghanen in New Mexico. © AP

Tienduizenden Afghanen na chaotische vlucht uit thuisland nog gestrand op legerbases in VS

Tienduizenden Afghanen wachten na de chaotische vlucht uit hun thuisland nog op Amerikaanse legerbases tot ze ergens worden ondergebracht. Dat wordt vertraagd door de medische- en veiligheidsonderzoeken die vluchtelingen moeten ondergaan, schrijft The New York Times.

3 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Dat mensen nu niet denken dat geëvacueerd in Europa of op andere plaatsen er beter aan toe zijn. Hier in Duitsland en Nederland worden die ook opgevangen in vluchtelingen kampen. Waarschijnlijk zitten er nog een grote groep in Duitse US legerkampen. In reeds gesloten kazerne blokken. Hun tussen stop naar de US. Deze mensen moeten eerst medisch gekeurd worden en een nieuwe permanente verblijfplaats is ook niet van zelf sprekend. Overal is woning nood . Maar dat vergeten sommige nog wel eens.
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Nog goed dat ze die mensen niet op hun tussenstop in Duitsland in de oude Us kazerne hebben achter gelaten. Dat ze toch echt mee naar de US genomen hebben met een kan op integratie. Maar daar verliezen ze hun tweede nationaliteit. En moeten ze de vlag trouw zweren. Dat ze in Europa daar eens een voorbeeld aan nemen.
 • viaene philippe

  1 maand geleden
  Zijn ze nu beter af ik denk het niet.
 1. Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdiensten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”
  Colorado

  Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdien­sten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”

  In de Verenigde Staten is een man meer dan 24 uur lang als vermist opgegeven in een berggebied nadat hij niet op tijd was teruggekeerd naar zijn overnachtingsplaats. De hulpdiensten probeerden de wandelaar meermaals te bellen, maar die laatste nam zijn telefoon niet op “omdat hij het nummer niet herkende”. De hiker zou naar eigen zeggen niet geweten hebben dat hij door het reddingsteam werd gezocht.