Agent Xavier Jugelé werd vermoord op de Champs-Élysées.
Volledig scherm
Agent Xavier Jugelé werd vermoord op de Champs-Élysées. © EPA

Tien jaar cel voor hoofdbeschuldigde aanslag op politie op Champs-Élysées

Het speciale asissenhof van Parijs heeft de hoofdbeschuldigde van de moord op politieagent Xavier Jugelé (37) op de Champs-Élysées in Parijs in 2017 tot 10 jaar cel veroordeeld. Van die straf moet hij zeker twee derde uitzitten. Het hof weerhield donderdag niet de kwalificatie "terrorisme".

0 reacties

  1. Saoedische kroonprins MBS beroept zich op immuniteit in VS-rechtszaak over moord op journalist Jamal Khashoggi

    Saoedische kroonprins MBS beroept zich op immuniteit in VS-rechtszaak over moord op journalist Jamal Khashoggi

    De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, ook wel MBS genoemd, voelt zich beschermd tegen mogelijke strafrechtelijke vervolging nu hij benoemd is tot minister-president van zijn land. Na de moord op Jamal Khashoggi, de journalist die zich kritisch uitliet over de Saoedische regering, had zijn verloofde Hatice Cengiz klacht ingediend in de VS tegen Bin Salman en anderen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Khashoggi.
  2. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen

    Rechts nog altijd springle­vend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerder­heid in parlement binnen

    De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.