Damien Sanderson (31) en Myles Sanderson (30) zijn door de Canadese politie aangeduid als verdachten. De twee zijn nog steeds op de vlucht.
Volledig scherm
Damien Sanderson (31) en Myles Sanderson (30) zijn door de Canadese politie aangeduid als verdachten. De twee zijn nog steeds op de vlucht. © AP

Tien doden en zeker vijftien gewonden bij reeks steekpartijen in Canada, twee verdachten nog steeds op de vlucht

In de Canadese provincie Saskatchewan zijn zeker tien mensen omgekomen en vijftien anderen gewond geraakt bij een reeks steekpartijen op meerdere plaatsen. De politie heeft al twee verdachten aangeduid, maar voert momenteel een grootschalige klopjacht naar hen. De twee mannen, allebei dertigers, zouden gevlucht zijn in een zwarte Nissan en werden voor het laatst gezien in de stad Regina.

  1. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

    Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

    Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.
  2. Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

    Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

    “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet.” Die goede raad gaf de Russische president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met moeders van Russische militairen die aan het front in Oekraïne vechten. En hij had gelijk, want de meeting bleek een vooraf opgenomen schijnvertoning te zijn. De vrouwen aan tafel waren zorgvuldig uitgekozen voormalige regeringsfunctionarissen, politici uit zijn partij en zelfs een patriottische regisseur. Een overzicht.