Damien Sanderson (31) en Myles Sanderson (30) zijn door de Canadese politie aangeduid als verdachten. De twee zijn nog steeds op de vlucht.
Volledig scherm
Damien Sanderson (31) en Myles Sanderson (30) zijn door de Canadese politie aangeduid als verdachten. De twee zijn nog steeds op de vlucht. © AP

Tien doden en zeker vijftien gewonden bij reeks steekpartijen in Canada, twee verdachten nog steeds op de vlucht

In de Canadese provincie Saskatchewan zijn zeker tien mensen omgekomen en vijftien anderen gewond geraakt bij een reeks steekpartijen op meerdere plaatsen. De politie heeft al twee verdachten aangeduid, maar voert momenteel een grootschalige klopjacht naar hen. De twee mannen, allebei dertigers, zouden gevlucht zijn in een zwarte Nissan en werden voor het laatst gezien in de stad Regina.

 1. Toekomstige opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschijning in week tijd
  Play

  Toekomsti­ge opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschij­ning in week tijd

  De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) is duidelijk fan van ‘breng je kind naar het werk’-dag. Zo zijn er opnieuw beelden verschenen van de leider en zijn 10-jarige dochter, die iets meer dan een week geleden haar eerste openbare verschijning maakte. Ook deze keer staan vader en dochterlief trots te lachen naast een gigantische ballistische raket. Naar aanleiding van de beelden wordt gespeculeerd dat het kind, wiens naam Kim Ju Ae zou zijn, haar vader in de toekomst zal opvolgen.
 2. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
  Play

  Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

  “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.