Inwoners van Tsjernihiv bij een verwoest gebouw aan de buitenrand van de stad.
Volledig scherm
Inwoners van Tsjernihiv bij een verwoest gebouw aan de buitenrand van de stad. © ANP / EPA

Tien burgers gedood door luchtaanvallen bij Charkiv - Oostenrijkse kanselier op vredesmissie naar Poetin

De Britse premier Boris Johnson is zaterdag naar Kiev gereisd om daar rechtstreeks te praten met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Na de ontmoeting maakte Downing Street bekend dat het Verenigd Koninkrijk 120 pantserwagens en nieuwe antischeepsraketsystemen naar Oekraïne zal sturen om het land te helpen in zijn strijd tegen de Russische invasie. Op een donorconferentie in Polen is internationaal ruim 10 miljard euro toegezegd om vluchtelingen uit het oorlogsgebied te helpen. Ons land voorziet 800 miljoen euro, zo verklaarde premier Alexander De Croo in een videoboodschap. Herlees alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne van zondag 10 april hier.

 1. Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  Nederland­se centrale bank biedt excuses aan voor histori­sche rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.