Volledig scherm
© iStock

Ticketmaster-schandaal: Amerikaanse ticketwebsite rekruteert professionele doorverkopers om twee keer winst te pakken

Ticketmaster, de Amerikaanse website die toegangskaarten voor concerten en evenementen verkoopt, heeft geheime overeenkomsten met “scalpers”, handelaars die de tickets opkopen en doorverkopen aan een hogere prijs. Ticketmaster biedt software aan die hen helpt om de kaartjes op hun eigen site aan te bieden en krijgt in ruil nog eens commissie op de doorverkochte tickets. Dat blijkt uit een undercoveronderzoek van de Canadese openbare omroep CBC en de krant Toronto Star.

6 reacties

 • Daiko Katana

  2 jaar geleden
  In de eerste plaats zit het probleem bij de consument die blijkbaar zonder enige twijfel meer dan bereid is om veel te hoge prijzen te betalen voor de tickets. Als doorverkopers hun te dure tickets aan de straatstenen niet kwijt zouden raken, stort hun hele handeltje meteen in.
 • George Duch

  2 jaar geleden
  @Ludwig Vanden Boer, wat doe je als je dokter hetzelfde doet met je medicatie? Of wat als de telecom operatoren je zoiets flikken?
 • David Vanoudendycke

  2 jaar geleden
  Deze praktijk heb ik een jaar of 2 terug zelf ondervonden. Wegens grote drukte op de verkoopsite kon ik niet direct binnengeraken voor tickets van een bepaald concert. Maar in die eerste minuten na de verkoopstart werden wel al tientallen tickets aangeboden op het officiële "doorverkoop"-kanaal van diezelfde ticketverkoper aan het (drie)dubbele van de officiële ticketprijzen. Kan dus niet anders dan met medewerking of medeweten van.
 • Ludwig Vanden Boer

  2 jaar geleden
  Handel in tickets moet vallen onder het gewone economische principe van vraag en aanbod. De inrichter mag overdreven prijzen vragen maar een doorverkoper mag er niet aan verdienen. Ik zie ook niet in welke wet er overtreden wordt.
 • Dasouth Genious

  2 jaar geleden
  rara hoe tommorowland groot is geworden.. Hier in het nbieuws dat het uitverkocht is in een paar uurtjes
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"