Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech na de Nederlandse provincieverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech na de Nederlandse provincieverkiezingen. © ANP

Thierry Baudet: seksistische dandy op politieke ramkoers

Hij heeft Indonesisch en Henegouws bloed in de familie. Toch is hij fel gekant tegen migratie en multiculturalisme. Die hebben volgens hem de natiestaat verzwakt. Hij droomt ervan huisman te worden met een vrouw die werkt, maar betoogt tegelijk dat mannen zich als alfaman moeten gedragen en dat vrouwen overmand willen worden. Hij wil ook premier van Nederland worden om het land uit de Europese Unie te loodsen én het klimaatbeleid terug te schroeven dat volgens hem op ‘klimaathekserij’ is gebaseerd. Maak kennis met Thierry Baudet (36), de rechts-populistische wonderboy van de Lage Landen. Zijn partij Forum voor Democratie (FvD) werd de grote winnaar van de Nederlandse provinciale verkiezingen.

60 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Weer ene die zichzelf op een voetstuk plaats. Hard kan roepen langs de zijlijn. Zelfs Latijnse spreuken declameert. Maar geen programma heeft. Geen volk dat kan besturen. En zich verslikt in tegenstrijdigheden. Voor zijn aanhangers de kampioen van het grote gelijk. Waar hebben we dat nog gezien.
 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Mensen willen niet meer op een traditionele partij stemmen : het zijn immers allemaal dezelfde onrechtvaardige, egotripperige, leugenachtige politici gebleken. Dan maar voor een nieuwkomer die " redelijk " lijkt en wat gezond verstand over hebt. Es nieuwsgierig wat België gaat doen ....
 • Klaus Van Damme

  2 jaar geleden
  Een toffe kerel zo te horen, deze gast is Nederland aan het wakker schudden. De mensen hebben genoeg van al het gezever van europa. Hopelijk volgen we in België ook. Migratie en multiculti werkt niet, en toch word het door onze strot geramd!!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Zelfs in vlaanderen zijn er nu al die hun billen toeknijpen,door een halve nederlander te moeten aanhoren,die dan nog eens groot gelijk heeft,hopelijk staat devlaamse kiezers ook geen 50 jaar achter zoals deze belgische regering
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Voor 75% van Baudet's kiezers was klimaat hét thema en niks anders. Hij vindt het onacceptabel dat de Nederlandse burger 1.000 miljard zal moeten ophoesten voor klimaatmaatregelen, terwijl het resultaat hiervan op het klimaat volgens de IPCC-methodes nooit meetbaar zal zijn, meer bepaald CO²-daling met 0,00007% oftewel kleiner dan de ingecalculeerde foutmarge. Hij wil ook absoluut onder het EU-juk uit en dat willen vele burgers. Wordt vervolgd eind mei.
 1. Spectaculaire doorbraak voor rechts-populistische partij FvD in Nederland: “‘Stupiditeit’ van ‘onbenul’ Mark Rutte is afgestraft”

  Spectacu­lai­re doorbraak voor rechts-populisti­sche partij FvD in Nederland: “‘Stupidi­teit’ van ‘onbenul’ Mark Rutte is afgestraft”

  Het rechtspopulistische Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar van de Nederlandse Provinciale Statenverkiezingen: de nieuwkomer behaalde de meeste stemmen en komt waarschijnlijk met twaalf zetels in de senaat. De VVD verloor een zetel en komt eveneens met twaalf zetels uit in de Eerste Kamer, waar de regeringscoalitie haar meerderheid verliest. Het FvD haalde de meeste stemmen in de voorsteden, met uitzondering van Rotterdam, Almere, Tilburg, Enschede, Lelystad en Hengelo. In de andere grote steden is GroenLinks de winnaar.
 2. Provinciale verkiezingen in Nederland dreigen regering-Rutte in problemen te brengen

  Provincia­le verkiezin­gen in Nederland dreigen regering-Rut­te in problemen te brengen

  De Nederlanders trekken woensdag naar de stembus om nieuwe provincieraden aan te duiden. De verkiezing is van groot belang voor de nationale partijen in Nederland, omdat onrechtstreeks ook de nipte meerderheid van de regering-Rutte in de Eerste Kamer op het spel staat. Het gevolg is dat de campagne rond de provinciale verkiezingen hoofdzakelijk vanuit Den Haag gevoerd wordt en nauwelijks over de provincies gaat.